Gears of War 2 krijgt linked Achievements

Gears of War 2 werd door Cliff Bleszinski uitgebreid gepresenteerd tijdens het recente Comic-Con evenement. De presentatie liet hetzelfde zien als tijdens de E3, maar Cliff had nog wel een interessante onthulling te delen met alle aanwezigen. De game zal namelijk voorzien worden van “linked Achievements”.

In het kort komt dit erop neer dat behaalde doelen uit de eerste Gears-game mee worden genomen naar dit tweede deel, om spelers beloningen te geven. Cliff gaf drie korte voorbeelden van dergelijke linked Achievements. Het kunnen overigens kleine spoilers zijn.

– Voltooi Act One in Gears of War en krijg een speelbare Anthony Carmine in Gears of War 2
– Vind 10 COG-tags in Gears of War en krijg een speelbare Minh Young Kim in Gears of War 2
– Dood General RAAM in Gears of War en krijg een speelbare RAAM in Gears of War 2

Bleszinski gaf verder weinig details over bovenstaande linked Achievements, dus het is nog onbekend of deze unlockables zich eventueel beperken tot de single- of multiplayer van Gears of War 2.


Gears of War 2 is het vervolg op de Xbox 360-topper uit 2006, die eind 2007 ook voor de PC-verscheen. Deze tweede game uit de trilogie wordt ontwikkeld met behulp van de Unreal Engine 3.5, waarmee we nog mooiere graphics mogen verwachten. Daarnaast bevat de game vier nieuwe wapens, extra melee moves en is het mogelijk om luchtvoertuigen te besturen. Ook de speelduur van de game wordt door Epic aangepakt, want de game zal een dubbele speelduur krijgen vergeleken met het origineel.

Wil je meer weten over Gears of War 2? Check dan snel onze preview!

Gears of War 2 komt op 7 november uit, exclusief voor de Xbox 360.

  1.   
    nickykolkie's avatar

    ow kee het word steeds leuker en leuker

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Vet gedaan, toch echt beloningen voor fans van Gears. 8)

  3.   
    NLkevvNL's avatar

    okee

  4.   
    -050- Critical's avatar

    goed bezig

  5.   
    SjaakSnel's avatar

    met generaal Raam 😀

  6.   
    RinusReetRidder's avatar

    Die characters zullen toch wel alleen voor de multiplayer vrij te spelen zijn. In de singleplayer/co-op draait het om het verhaal en dan moet je wel met Marcus en Dom alles beleven. Wel vet om als Raam in de multiplayer te kunnen spelen. 8)

  7.   
    Vinstaro's avatar

    Aah dat is slim bedacht als je dan alleen Gears of War 2 hebt dan wil je ook nog deel 1 en krijgen ze tog nog 20 euro voor een spel van het begin van de 360 echt slim bedacht!!!!:D

  8.   
    ChielB's avatar

    Denk je niet dat fans van zulke vrij te spelen characters Gears 1 al lang hebben gespeeld? 😉

  9.   
    calkie's avatar

    ok dan ben ik de lul als er ook iets van een multiplayer gedoe in zit want ik haat rancketmatchesin het begin was het nog wel ok dan kon je mekaar goed vinden maar later niet meer en als je ergens goed bezig was en de host kon niet winnen sluit ie de beol en ben je een tijd voor de kat zijn *** bezig geweest en als dat zo is ben ik dus de lul heb daar geen 1 achievment in gehaald

  10.   
    N360Gamer's avatar

    calkie schreef, "ok dan ben ik de lul als er ook iets van een multiplayer gedoe in zit want ik haat rancketmatchesin het begin was het nog wel ok dan kon je mekaar goed vinden maar later niet meer en als je ergens goed bezig was en de host kon niet winnen sluit ie de beol en ben je een tijd voor de kat zijn *** bezig geweest en als dat zo is ben ik dus de lul heb daar geen 1 achievment in gehaald"

    Krijg jij geen nederlands op school? Kijk eens op je toetsenbord, 2 toetsen links van de m is een punt. Die moet je achter een zin zetten 😉 Voor zo ver ik het wel heb kunnen lezen, heb je wel gelijk. Als mensen weggaan uit een ranked match dan tellen je kills en exp e.d. niet meer. Ook doen veel online achievements het niet. Bij mij bijv. doet de chainsaw en granade-tag achievements het niet, terwijl ik al boven de honderd kills van beide heb 🙄

  11.   
    Julius's avatar

    Door die linked achievements gaan mensen idd gears 1 ook kopen net als ik 😛 het is zo f*cking vet! kan niet wachten tot gears 2 uitkomt 8)