Alan Wake toch niet aanwezig op de Tokyo Game Show?

Afgelopen weekend leek het er nog sterk op dat Alan Wake aanwezig zou zijn bij de Tokyo Game Show van dit jaar. Dit gerucht dook op door flyers van een contest van Microsoft, maar nu blijkt dat het om flyers van een jaar oud ging. Een medewerker van ontwikkelaar Remedy verklaarde dat de contest vorig jaar gehouden was en dat we dus te maken hebben met ‘oud nieuws’ omtrent Alan Wake.

Het wil niet zeggen dat de game nergens te zien zal zijn, want daarover gaan Microsoft en Remedy nog om de tafel zitten. Alan Wake zal allicht weer onder de aandacht gebracht moeten worden, gezien de zeer lange mediastilte van de game. We laten ons verrassen…

Alan Wake is een psychologische actie-thriller, dit is voor games een nieuw genre en laat film en game zo weer een stap dichter tot elkaar komen. De game speelt zich af in Bright Falls, een idyllisch Amerikaans dorpje in de staat Washington. De speler stapt in de schoenen van Alan Wake, een succesvolle schrijver van horror-boeken. De beste man is bezig met het schrijven van een nieuw boek over zijn meest afschuwelijke nachtmerries, in de game worden de nachtmerries natuurlijk werkelijkheid en moet Alan zich hier uit zien te redden.

Lees hier onze preview van Alan Wake.

Alan Wake zal in 2009 verschijnen voor de PC (Windows Vista) en Xbox 360.

 1.   
  Alias's avatar

  Jammer ik zou graag wat gameplay willen zien om te kijken wat ze er van maken.

 2.   
  ChielB's avatar

  Het is dus nog niet uitgesloten dat de game afwezig is tijdens de TGS, maar ze kunnen gewoon nog niks met zekerheid zeggen. Misschien neemt Microsoft wel wat moois mee naar Leipzig… we merken het snel genoeg. 🙂

 3.   
  -050- Critical's avatar

  ChielB schreef, "Het is dus nog niet uitgesloten dat de game afwezig is tijdens de TGS, maar ze kunnen gewoon nog niks met zekerheid zeggen. Misschien neemt Microsoft wel wat moois mee naar Leipzig… we merken het snel genoeg. :)"

  laten ze hem dan ook helemaal zien duitsland en games zijn tog een beetje problematisch 😕