Alan Wake aanwezig tijdens de Tokyo Game Show

Ontwikkelaar Remedy kondigde in april al aan dat de mediastilte rond de game Alan Wake spoedig verbroken zou worden. De game is al enige jaren in ontwikkeling, maar echte informatie ontbreekt al tijden.

Lang werd er gedacht, en vooral ook gehoopt, dat Alan Wake tijdens de E3 aanwezig zou zijn, maar daar schitterde de game door afwezigheid. Volgens een Windows-contest kunnen we over enige tijd toch meer verwachten van Alan Wake, want de game zal minimaal in trailervorm aanwezig zijn tijdens de Tokyo Game Show. Toch is deze Japanse beurs nog ver weg en bestaat de kans dat we de game op eerdere evenementen, zoals de Leipzig Games Convention, kunnen zien. We zijn benieuwd…

Alan Wake is een psychologische actie-thriller, dit is voor games een nieuw genre en laat film en game zo weer een stap dichter tot elkaar komen. De game speelt zich af in Bright Falls, een idyllisch Amerikaans dorpje in de staat Washington. De speler stapt in de schoenen van Alan Wake, een succesvolle schrijver van horror-boeken. De beste man is bezig met het schrijven van een nieuw boek over zijn meest afschuwelijke nachtmerries, in de game worden de nachtmerries natuurlijk werkelijkheid en moet Alan zich hier uit zien te redden.

Lees hier onze preview van Alan Wake.

Alan Wake zal in 2009 verschijnen voor de PC (Windows Vista) en Xbox 360.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Gelukkig heb ik wel Windows Vista al, anders kan ik deze game straks niet spelen 😉 Dit wordt toch een thriller?? of is het echt een horror game??

  2.   
    ChielB's avatar

    Vooral een avontuurlijke thriller. Spanning en avontuur dus. 🙂

  3.   
    Xtremie's avatar

    ChielB schreef, "Vooral een avontuurlijke thriller. Spanning en avontuur dus. 🙂 "

    Met geweldige graphics 8)

  4.   
    -050- Critical's avatar

    ChielB schreef, "Vooral een avontuurlijke thriller. Spanning en avontuur dus. 🙂 "

    word het dan een soort alone in the dark? qua gameplay 🙄