Meer details over 5-speler co-op en vijanden in Gears of War 2

Gears of War 2 stond gisteren uitgebreid in de belangstelling met diverse onthullingen, waarbij vooral de 5-speler co-op in de nieuwe multiplayer modus Horde opviel. Inmiddels is het embargo voor de pers verstreken om meer informatie bekend te maken en zodoende zijn we in één klap veel wijzer geworden over onder andere de multiplayer en enkele nieuwe vijanden.

Horde is dus die veelbelovende modus waarin je met maximaal vijf spelers coöperatief kunt spelen. Vijanden komen telkens in verschillende golven op je af, vanuit steeds weer verschillende kanten, waarbij de moeilijkheidsgraad met elke golf wat omhoog gaat. Samenwerken is zodoende een must, helemaal omdat je elkaar onbeperkt kunt reviven en het game over is zodra alle spelers dood zijn. Er zit echter ook een competitief element in, want elke speler verdient een individuele score in deze spelmodus.

Nadat alle vijanden van een golf zijn verslagen, klinkt het overbekende Gears-geluid en heb je een kleine minuut de tijd om snel op zoek te gaan naar nieuwe munitie of wapens in de omgeving. Wees echter wel snel, want voor je het weet hoor je de gruwelijke kreten van nieuwe vijanden en is het zaak om zo snel mogelijk weer gegroepeerd te zijn.

Een aantal nieuwe vijanden werd al gezien tijdens de eerste speelsessies, waaronder de Tickers: een soort rups-achtige wezens met een explosief op hun rug. Tickers hebben hun naam gekregen door het tikkende geluid dat ze steeds maken en door hun snelheid zijn ze niet zomaar te verslaan. Een golf vijanden in Horde wordt voor de die-hards pas echt interessant als er meerdere Boomers op je afkomen. Boomers zijn er in Gears 2 in meerdere variaties. Naast de bekende boomshots dragen sommigen vlammenwerpers, of een sterk schild in combinatie met een melee wapen.

Het kan echter nóg een stapje erger: Bloodmounts. Deze vijand lijkt een beetje op een landuitvoering van de vliegende Reavers uit de originele game. Bloodmounts hebben lange benen cq. tentakels om mee te stompen en vanaf hun rug neemt een Locust je ook nog eens onder vuur. Kom je te dichtbij, dan zal je genadeloos doorboord worden door een scherpe tentakel. In dit geval komen nieuwe heavy weapons zoals de Mulcher (een zware chain gun) en de Mortar (die granaten in de lucht lanceert) goed van pas. Het zijn trage wapens, met niet heel veel munitie, maar wel zeer dodelijk.

Ten slotte kwamen ook nog enkele nieuwe mappen aan bod, waarbij vooral Avalanche indruk maakte. Deze map maakt namelijk gebruik van environmental hazards, waar Cliff Bleszinski eerder al naar hintte. Op een gegeven moment gedurende een match klinkt er ineens een sirene. Op dat moment is het maken dat je weg komt uit de centrale binnenplaats. Een gigantische lawine raast voorbij en bedekt de map met een flinke laag sneeuw. Door de lawine stuift er veel sneeuw op, zodat je tijdelijk beperkt zicht hebt en tegenstanders wellicht pas ziet zodra je er vlakbij bent. Chaotische shoot-outs verzekerd! En door de sneeuw zijn ineens ook bepaalde verborgen wapens bereikbaar geworden op specifieke plekken in de map.

Goed nieuws dus allemaal voor fans, maar ook zeker voor nieuwkomers. De multiplayer modes zijn, op Horde na, allemaal ook te spelen met bots. Zo kan je eerst even goed oefenen en wennen aan de mappen en spelmodi, voordat je online je geluk gaat beproeven.


Gears of War 2 is het vervolg op de Xbox 360-topper uit 2006, die eind 2007 ook voor de PC-verscheen. Deze tweede game uit de trilogie wordt ontwikkeld met behulp van de Unreal Engine 3.5, waarmee we nog mooiere graphics mogen verwachten. Daarnaast bevat de game vier nieuwe wapens, extra melee moves en is het mogelijk om luchtvoertuigen te besturen. Ook de speelduur van de game wordt door Epic aangepakt, want de game zal een dubbele speelduur krijgen vergeleken met het origineel.

Wil je meer weten over Gears of War 2? Check dan snel onze preview!

Gears of War 2 komt op 7 november uit, exclusief voor de Xbox 360.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Horde klinkt geweldig en ook vette nieuwe maps weer. Kan…niet…wachten… 😀 😛

 2.   
  Carmen07's avatar

  Toppertje in wording!! 😆 8)

 3.   
  mrxthereal's avatar

  Het beste van dit alles vind ik nog de toevoeging van bots en de 5 speler co-op. Een vriend van mij heeft nog geen live en 1 tegen 1 in versus was toch soms best wel saai…

 4.   
  NightHawk's avatar

  Die avalanche map, is dat niet een beetje hetzelfde als die half-life map, lockdown dacht ik, waar iedereen die niet in de bunker zat doodging…

 5.   
  delta62's avatar

  veelbelovend!

 6.   
  Standley16's avatar

  Klinkt zo fucking vet wordt mijn Shooter van het jaar, na ninja gaiden 2 de actie game van het jaar is