Blizzard verklaart artistieke keuzes Diablo III

Kort na de aankondiging van Diablo III rees er al een groot protest op onder hardcore fans over de wijze waarop het spel vormgegeven is. De artistieke insteek en de designkeuzes die uit de trailers blijken, vallen bij lang niet iedereen in de smaak. Het spel zou er te kleurrijk uitzien en te weinig weghebben van de grimmige sfeer in veel dungeons van de vorige Diablo’s.

In een reactie van Blizzard liet hoofdproducer Keith Lee weten kleur in een spel erg belangrijk te vinden. Het zou helpen om echte highlights in de omgevingen aan te brengen en een goede sfeer te cre毛ren, die niet alleen maar donker en grimmig hoeft te zijn.

  “One of the things that we considered when we were working on the visuals for Diablo III is the fact that colour is your friend. We feel that colour actually helps to create a lot of highlights in the game so that there is contrast.”
  “A great analogy is like in Lord of the Rings – not everything is dark. It allows you to see what a creepy dungeon can be like but if everything is dark it doesn’t allow you to have a lot of contrast.”

Blizzard heeft wel aangegeven erg goed naar de fans te gaan luisteren. Alle feedback, positief dan wel negatief, wordt meegenomen voor overleg.

Diablo III logo

Diablo III heeft onder andere een hotbar, wat wil zeggen dat er snel gewisseld kan worden tussen vaardigheden, maar ook dat de game volledig met de muis gespeeld kan worden. Niet geheel onverwacht ziet de game er goed uit, met grote groepen vijanden, bruikbare omgevingen en vernietigbare muren. Zo kun je die laatste mogelijkheid gebruiken om vijanden te verpletteren. Net als in Devil May Cry 4 kun je items oppaken die meteen je health aanvullen.

Diablo III komt op nog onbekende datum uit voor de PC.

 1.   
  meatball's avatar

  ben ik de enige die diablo 3 niet intersant vind:S

 2.   
  [S]car's avatar

  Jep

 3.   
  GraveDevil's avatar

  Mij boeit het ook niks, maar ik hou het toch in de gaten.

 4.   
  Erikgame's avatar

  Wordt weer zo machtig vet!!!! Activision Blizzard FOR LIVE!!!!!!!! 馃榾 馃榾

 5.   
  )GN(-Erik's avatar

  Diablo III verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC.

  Diablo III komt op nog onbekende datum uit voor de PC.

  Ik zie dubbel 馃槙

 6.   
  Chinook's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Diablo III verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC.

  Diablo III komt op nog onbekende datum uit voor de PC.

  Ik zie dubbel 馃槙 "

  Ja is apart.

 7.   
  Jezzol's avatar

  Ik vind het een goede reden. 馃槅 DIABLO3!!! En er komen al zo veel goede games!

 8.   
  D-eeJay's avatar

  Ja ze kunnen luisteren wat ze willen naar de fans, maar er iets mee doen gaan ze toch niet 馃槢

 9.   
  Alias's avatar

  Blizzard heeft wel aangegeven erg goed naar de fans te gaan luisteren. Alle feedback, positief dan wel negatief, wordt meegenomen voor overleg.

  En zo hoort het ook. Wanneer je luisterd naar de peronen die met het eindproduct moeten werken krijg je een veel beter product, meer tevreden klanten en een hoger aanzioen bij je klanten. 馃槈