Home goed op schema voor de herfst

Home is inmiddels al vaak geplaagd door uitstel, maar eind dit jaar moet het dan eindelijk zover zijn. Volgens PSN-goeroe Eric Lempel ligt Home nog goed op schema voor een release in de herfst. Het zal dan zeker geen half werkend programma zijn, maar een volledige service. Het valt te vergelijken met de populaire beta-periode van Gmail, waarbij de dienst nog steeds verbeterd wordt maar al wel prima te gebruiken zal zijn. Lempel vertelde:

    “The reason we’ve been delaying Home is so that we can deliver a high quality service that the users will enjoy. Even though it will be in beta, it will be a fair representation of what the service can be and its potential, so it won’t be a 0.5 release, it will be a fully robust service.”

Sony is ook nog steeds van plan om later dit jaar een open beta te houden, zodat Home uitgebreid getest kan worden door de community.


Home is een virtuele ontmoetingsplek voor online PS3-gamers. Het lijkt op het eerste gezicht een klein beetje op de Mii’s die je kunt maken met de Wii, maar Home gaat veel verder dan dat. Je kunt hier bestanden delen, emoties delen, voicechatten, winkelen en zelfs je eigen virtuele woning inrichten met een eigen personage dat je van top tot teen zelf kunt aanpassen. Voel je je een beetje eenzaam? Dan kun je zo bij een vriend op bezoek gaan. Heb je zin in een arcadespelletje? Dan houdt niemand je tegen om naar een arcadehal te gaan.

Zo kan je ook clan-meetings afspreken in de virtuele woning van een vriend of vriendin en samen met anderen een zelfgemaakt filmpje kijken op een mooie Bravia-tv. Daarnaast kan je vanuit Home ook gemakkelijk demo’s downloaden via het PlayStation Network. Kortom, bijna alles is mogelijk in Home.

Home zal eind 2008 te downloaden zijn voor de PlayStation 3.

  1.   
    jungler's avatar

    heerlijk toch 🙂

  2.   
    WhySoSerious?'s avatar

    super! 😉

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wat je zegt het is heerlijk super toch ? 😆

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    idd heerlijk dit wil ik echt wel eens proberen 😀