Ex-medewerkers PlayStation Home willen virtuele wereld voor PlayStation 4

Onlangs nog lieten we weten dat PlayStation Home op 31 maart 2015 haar deuren zal sluiten en dat Sony al aangaf geen plannen te hebben voor een eventuele opvolger voor de PlayStation 4. Een groep ex-medewerkers van Home heeft hier duidelijk andere ideeën over en is een Kickstarter campagne gestart om een nieuwe wereld, genaamd ‘Neotopia’, van de grond te krijgen.

Neotopia moet een virtuele wereld voor de PlayStation 4 gaan worden en zal ontwikkeld worden op basis van Unreal Engine 4-technologie. In Neotopia maak je een eigen avatar en begeef je jezelf in publiekelijk toegankelijke omgevingen en kun je meedoen aan allerlei activiteiten. Daarnaast kun je ook je eigen huis kopen en naar eigen smaak inrichten. Klinkt dit concept bekend in de oren?

De groep ex-medewerkers van PlayStation Home heeft studio Madmunki opgericht, waarmee ze nu via Kickstarter 250 duizend pond proberen op te halen om van Neotopia een realiteit te kunnen maken. Mocht Neotopia er inderdaad komen, dan zou deze wereld in april 2015 live moeten gaan. Zal dit project van de grond gaan komen? Laat het ons vooral weten in de comments.

 1.   
  jessy123's avatar

  als het een soort sims is zou het wel nice zijn

 2.   
  Leukste's avatar

  April 2015. Is het soms een vroege 1 april grap? Ik denk dat de enige reden is waarom (ex)medewerkers van PS Home dit op de PS4 willen is dat het commercieel een succes was op de PS3. Maar verder zie ik geen enige reden waarom dit dan wel een succes moet gaan worden op de PS4. Maarja dat is dan ook mijn mening.

 3.   
  Dannytjuh's avatar

  ‘Virtual currency (the neobit)’

  Ja, dus als je een leuke stoel wilt kopen moet je eerst dus je portemonnee trekken. Nah, we hebben al genoeg games met microtransacties.

 4.   
  irubenox's avatar

  Een habbo-sims dus… Totaal niet interesant vind ik zelf.

 5.   
  DonPulliany's avatar

  Laat maar komen 😆