‘PlayStation Home was commercieel een succes’

Afgelopen week maakte Sony Computer Entertainment bekend dat de PlayStation 3-service ‘Home’ zijn virtuele deuren zal sluiten. En hoewel velen er lacherig over deden en de service zelfs belachelijk maakten, heeft Sony er zeker geen slechte tijden mee beleefd.

Volgens Patrick O’Luanaigh, de baas van nDreams, is PlayStation Home namelijk absoluut een commercieel succes. nDreams heeft behoorlijk veel content ontwikkeld voor de service, net als andere bedrijven, en hun inkomsten zijn in de loop der jaren in de zeven cijfers geklommen.

People say that Home was a commercial failure. But we generated seven-figure revenues for several years from Home, and other studios did as well. Try telling us that it wasn’t successful.
Het artikel PlayStation Home: Sony’s most successful failure licht verder het verloop van de service uit. Op 31 maart sluit PlayStation Home definitief.

 1.   
  R1chardTM's avatar

  Dat geloof ik best. Er zijn altijd hele volksstammen die geld uit willen geven voor shirts en gekke hoedjes. Dan zijn er nog de landingen advertenties en product placements die er in Home zaten. Dat levert best wat op.

 2.   
  Daniel Z's avatar

  Ooit had ik er hoop in en ik heb het ook meerdere opgestart, mijn huis versierd en wat spelletjes gedaan. Het was echter langzaam, het vrat geheugen en games starten via Home was toch niet alles. Toch fijn dat het commercieel overeind is gebleven.

 3.   
  D_Dog's avatar

  Vind het jammer dat Xbox niet zoeits heeft.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik vond het even leuk aan begin maar ging snel vervelen, ook had ik nog eens de 40GB ps3 dus door Home was de schijf aardig vol.
  Ik heb die na een tijdje wel vervangen maar home nooit meer terug gezet.

 5.   
  Streetfighter81's avatar

  (null)

 6.   
  Streetfighter81's avatar

  (null)