Blizzard: Diablo op de consoles in theorie mogelijk

Tijdens een interview over Diablo III gaf Rob Pardo, de vice president game design bij Blizzard, toe dat een console versie van Diablo “in theorie mogelijk” is. Tijdens het Worldwide Invitational evenement van vorig weekend vertelde Blizzard haar fans dat Diablo III exclusief voor de PC en Mac ontwikkeld wordt. Men heeft op dit moment geen plannen voor een console versie, omdat de PC als meest geschikte platform gezien wordt.

“Op dit moment” is een bekende uitspraak van ontwikkelaars, dus wie weet is er nog een sprankje hoop voor console-gamers met het oog op de toekomst…

Diablo III heeft onder andere een hotbar, wat wil zeggen dat er snel gewisseld kan worden tussen vaardigheden, maar ook dat de game volledig met de muis gespeeld kan worden. Niet geheel onverwacht ziet de game er goed uit, met grote groepen vijanden, bruikbare omgevingen en vernietigbare muren. Zo kun je die laatste mogelijkheid gebruiken om vijanden te verpletteren. Net als in Devil May Cry 4 kun je items oppaken die meteen je health aanvullen.

Diablo III verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC.

 1.   
  NLkevvNL's avatar

  oke chill

 2.   
  Darkknight's avatar

  cooL! dan haal k hem wel

 3.   
  WhySoSerious?'s avatar

  dat boeit me eigenlijk niet zoveel…. Ik speel hem tog op de pc. 😉

 4.   
  Jezzol's avatar

  Mij lijkt de PC ook de beste optie. 😆