LittleBigPlanet beta al gestart; game krijgt voice chat

LittleBigPlanet is een game waar zowel het publiek als Sony zelf veel van verwacht. Deze puzzelgame zal vooral dankzij de ongekende mogelijkheden van user-created content voor heel veel afwisseling gaan zorgen. Eerder dit jaar liet Sony nog weten dat er geen publieke beta zal komen, maar het ziet er naar uit dat men hier toch nog enigszins op terug zal komen.

Er is momenteel namelijk al een beta gaande, op hele kleine schaal, zodat alles goed te controleren valt. Sony wil echter spoedig het aantal testers gaan uitbreiden, maar het is nog onbekend op welke manier men meer gamers zal uitnodigen. Daarnaast maakte men bekend dat LittleBigPlanet op 30fps draait in een 720p resolutie. Ook krijgt de game voice chat en zal het mogelijk zijn om je PS Eye te gebruiken voor nog zeer geheime, creatieve opties.


LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.
Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Wil je meer weten over LittleBigPlanet? Check dan snel onze Fast Forward!

LittleBigPlanet zal in oktober verschijnen voor de PlayStation 3.

 1.   
  NightHawk's avatar

  Zo geheim zijn die creatieve opties met de PS Eye toch niet? Het was toch al bekend dat je met de foto’s die je ermee neemt je level een beetje kan versieren? Of is er meer? Ach ja, volgens mij wordt dit voor mij de game van het jaar! ๐Ÿ˜€

 2.   
  ChielB's avatar

  Sommige dingen zijn inderdaad bekend, maar blijkbaar hebben ze nog enkele geheime features. We merken het vanzelf… ๐Ÿ˜‰

 3.   
  RinusReetRidder's avatar

  Dit word echt een leuke game. ๐Ÿ™‚

 4.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  echt geweldig dat je zelf je level kan ontwerpen. ๐Ÿ˜€

 5.   
  Uchiha linkz's avatar

  oh coole feature ๐Ÿ˜€

 6.   
  jungler's avatar

  gameshark schreef, "echt geweldig dat je zelf je level kan ontwerpen. ๐Ÿ˜€ "

  ja dat lijkt me ook wel wat

 7.   
  Jostii's avatar

  deze wordt echt toffff 8)

 8.   
  stefaandw's avatar

  dit is echt leuk dit spel ! 8)

 9.   
  Mattmerize's avatar

  Deze gaat naar mijn mening alle verwachtingen te boven! (je kan hem al bestellen via bol.com)