[Update] ”Hydra” codenaam van Diablo III, geen nieuwe Blizzard game

Ontwikkelaars geven hun projecten wel vaker codenamen om geheim te houden waar ze precies mee bezig zijn. Zo werd een tijdje terug bekend dat Blizzard aan een volledig nieuwe game aan het werken zou zijn, onder de codenaam “Hydra”. Een ontwerper van Blizzard heeft nu echter laten weten dat het project Hydra simpelweg Diablo III was en geen geheel nieuwe game.

Verwacht dus geen nieuwe games of franchises van Blizzard binnenkort, ze houden het bij Warcraft, Starcraft en Diablo voorlopig. Is dat ook weer duidelijk.

[Update]: Rob Pardo, hoge pief bij Blizzard, liet vandaag in een interview weten dat er wel degelijk een onaangekondigd vierde project is. Blizzard heeft bevestigd dat het geen World of Warcraft expansion of iets omtrent Diablo betreft. Er wordt gedacht dat het om een nieuw MMO-project gaat… dus, World of Starcraft?

Diablo III heeft onder andere een hotbar, wat wil zeggen dat er snel gewisseld kan worden tussen vaardigheden, maar ook dat de game volledig met de muis gespeeld kan worden. Niet geheel onverwacht ziet de game er goed uit, met grote groepen vijanden, bruikbare omgevingen en vernietigbare muren. Zo kun je die laatste mogelijkheid gebruiken om vijanden te verpletteren. Net als in Devil May Cry 4 kun je items oppaken die meteen je health aanvullen.

Diablo III verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC.

 1.   
  cheanta's avatar

  beetje raar, waarom zouden ze games codenamen geven?
  ze kunnen het toch ook gewoon geheim houden?!

 2.   
  Menno Schellekens's avatar

  Bijvoorbeeld: in mail naar elkaar wordt dan de codenaam gebruikt, dus als een mail per ongeluk door iemand gelezen wordt die er niets van mag weten, weet die persoon alleen een nutteloze codenaam. Was dingen geheim houden maar zo makkelijk in het tijdperk van het internet. 馃槈

 3.   
  mitchelltje9's avatar

  wel een gratis mmo tog 馃槼