Ghostbusters komt mogelijk naar de PSP

Sinds kort laat de game Ghostbusters weer wat meer van zich horen en vandaag duikt er nieuws op omtrent een mogelijk nieuw platform. Ontwikkelaar Terminal Reality heeft, bij monde van executive producer Brendan Goss, namelijk onthuld dat Ghostbusters mogelijk ook naar de PlayStation Portable zal komen.

Goss gaf aan dat er momenteel over een PSP-versie gesproken wordt, waarbij ze eerst willen zien hoe alles uit zal pakken op de PlayStation 2. De PS2-versie van Ghostbuster is, in tegenstelling tot de next-gen versie voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3, wat simpeler van opzet en voorzien van wat meer cartoony graphics. Daar staat wel een exclusieve offline co-op mode tegenover, waarbij je als een ghostbuster of als een geest kunt spelen.

Het is dus nog niet helemaal zeker, maar de kans lijkt groot dat de PS2-versie zich zal lenen voor een port naar de PlayStation Portable.

Ghostbusters wordt een third-person actie game, waarbij je met de ghostbusters Ray Stantz, Peter Venkman en Egon Spengler achter diverse geesten en ander demonisch gespuis aan gaat. Dit alles speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen van de film Ghostbusters 2. Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) werken mee aan de ontwikkeling van het verhaal, wat voor een combinatie van actie, spanning en humor moet zorgen.

Volgens de eerste berichten mag je helemaal los gaan met de bekende proton packs als je spoken gaat vangen, net als in de films. Het lijkt er tevens op dat de proton packs upgradeable zijn, bijvoorbeeld met freeze beams, en daarnaast krijg je ook de beschikking over extra vuurkracht in de vorm van shotguns en proton torpedo’s.

Alvast meer weten over Ghostbusters? Lees dan onze Fast Forward-preview.

Ghostbusters staat gepland voor het einde van 2008 en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

  1.   
    Xtremie's avatar

    Ik haal hem eerder voor de PS3 8)