Ontwikkelaar: PS3-versie Dark Sector was bijna gecancelled

De PlayStation 3 versie van Digital Extreme’s vlijmscherpe shooter Dark Sector was bijna gecancelled, zo verklaarde producer Josh Austin. Tijdens een demo-presentatie zei hij:

    “This is the PS3 version. It looks just as good as the 360 version, which we’re very happy about. Towards the end we started having some serious conversations about what we were going to do, but we ended up pulling it off, so we’re very proud of that.”

De PS3 versie bleek tijdens de ontwikkeling niet zo soepel te lopen als de Xbox 360 versie, maar volgens de ontwikkelaar zijn alle problemen inmiddels verholpen. Gelukkig kan de internationale pers dit al bevestigen op basis van de previewversie.

Dark Sector speelt zich af rond een wereld die totaal vernietigd is. De mensen die de vernietiging ontkomen zijn, en dus nog in leven zijn, gaan samen met zwaarbewapende mannen op zoek naar levensresten en overlevingsproducten. De man die verantwoordelijk is voor de vernietiging, is gezocht door de regering en de regering doet er dan ook alles aan om de man te pakken te krijgen, ook met “vindersloon”. Dit alles in de hoop dat iedereen zich in samenhorigheid tegen deze persoon zal keren.

Je speelt de rol van Hayden Tenno, een eersteklas geheim agent die alle orde weer moet herstellen en de verantwoordelijke persoon moet zien te grijpen. Dankzij de enorme hoeveelheid technische snufjes waarover Hayden kan beschikken, heb je speciale mogelijkheden om als een ware kameleon je aan de omgeving aan te passen.

Dark Sector zal op 28 maart verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Uiop's avatar

    egt dom dat ie niet meer op de PC komt. De eerste trailer was er al voor de PC ( zag er heel anders uit )voor dat de PS3 en de Xbox 360 er waren :

  2.   
    Carmen07's avatar

    Zeker zonde dat de game niet meer voor de PC komt. Maar wie weet he, als de game goed scoort en verkoopt op de consoles. Zou niet de eerste keer zijn dat er dan alsnog een PC port komt. 🙂

  3.   
    PS4owner's avatar

    het verhaal lijkt mij wel goed

  4.   
    Mase's avatar

    Het verhaal spreekt mij ook wel aan, ik vind het trouwens raar dat de PS3 versie niet zo soepel verliep dant de 360 versie.

  5.   
    MauriceV's avatar

    wat is dat toch met de ps3…. sony had de hardware voor de programeurs wel wat makkelijker kunne maken maar gelukkig is het niet gecanceld

  6.   
    Jostii's avatar

    Uiop schreef, "egt dom dat ie niet meer op de PC komt. De eerste trailer was er al voor de PC ( zag er heel anders uit )voor dat de PS3 en de Xbox 360 er waren :"

    deze game komt niet voor de pc uit omdat de makers dat eerst ook wel in de planning hadden maar met het vele ilegale downloaden van games voor de pc in hun achterhoofd hebben ze de titel maar laten zitten 😕 dat is wel jammer voor de pc maar dat krijg je wel als er zoveel illegaal gedownload wordt 😛 😮 😕