Mogelijk uitgebreide presentatie Resistance 2 tijdens de GDC 2008

Begin deze maand werden al de eerste details omtrent Resistance 2 bekend gemaakt, maar op een paar prille screenshots na hebben we eigenlijk nog maar weinig gezien van Insomniac’s nieuwste shooter. Daar komt wellicht spoedig verandering in, want de kans lijkt groot dat de ontwikkelaar meer van Resistance 2 zal laten zien tijdens de aankomende Game Developers Conference (GDC), die van 18 tot en met 22 februari in San Francisco gehouden wordt.

Dit blijkt uit de omschrijving van Insomniac’s presentatie, waarbij opvalt dat men gaat spreken over de aanpassingen aan hun engine en hoe dit van toepassing is op een ‘huidig project’. Of het een on-stage demo zal worden of wellicht gewoon een trailer, is nog onduidelijk.

Vorig jaar gebruikte Insomniac de GDC al om de eerste bewegende beelden van Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction te laten zien, wat het extra aannamelijk maakt dat we eind februari ook van Resistance 2 wat bewegende beelden te zien zullen krijgen.


De tweede Resistance-game zal zich in de Verenigde Staten afspelen, waarbij hoofdpersoon Nathan Hale onderdeel uit zal maken van het Sentinels programma. Je zult niet alleen een nieuw verhaal spelen, maar Insomniac werkt ook aan verbeterde boss fights. De campaign is overigens niet alleen in singleplayer te spelen, want je kunt ook met twee spelers een offline co-op spelen of online via het PlayStation Network met acht gamers coöperatief spelen. Daarnaast zijn er online-wedstrijden met maximaal zestig spelers mogelijk. Hierbij wordt elk teams opgedeeld in meerdere kleine teams, zodat er nog meer samengewerkt moet worden. Er zijn online ook diverse spelersklasses, zoals een Heavy, Medic en Special Ops, en de levels worden dynamisch opgebouwd waardoor deze elke keer iets anders zullen zijn.

Verder zal je over een Chameleon-voertuig kunnen beschikken dat de mogelijkheid heeft om zich te camoufleren. Overige aanpassingen betreffen een verbeterde A.I. en diverse grafische verbeteringen, zoals betere shaders, belichting en textures. Ook zal je meer tegenstanders tegelijk op het scherm tegen gaan komen in vergelijking met de eerste Resistance-game en ten slotte wordt er door Insomniac gewerkt aan een verbeterd systeem voor checkpoints en health.

Resistance 2 moet in de herfst van dit jaar verschijnen voor de PlayStation 3.

  1.   
    ps3 gek's avatar

    Ik denk niet dat ik dit spel ga kopen. Ik had deel 1 ook niet gekocht als het niet in het starterspack zat. 😳 Toch was dat spel wel leuk om te spelen, maar of het beter wordt dan de rest van de games die uitkomen….? 🙂

  2.   
    Jostii's avatar

    ja ik weet het ook nog niet of ik hem wel ga kopen 😀 😮 lijkt me verder wel lache spel aleen hij gaat het toch niet redden tegen gta 4 😀 😀 tot die tijd ga ik nog weer ff cod 4 spelen 🙄 🙂 😉

  3.   
    bugatti's avatar

    de 1 vond ik al super vooral de gameplay was echt next gen nu de graphics nog en dit word te vet en ook nog co-op dit word kicke in de herfst

  4.   
    Neolite's avatar

    Gameplay trailer, is what we desire. 😉