Ontwikkelaar: Fans vonden Resistance 2 een mislukking

Resistance 2 verscheen eind 2008 voor de PlayStation 3 en hoewel de game betere kritieken kreeg dan zijn voorganger, Resistance: Fall of Man, is ontwikkelaar Insomniac Games van mening dat fans minder blij waren met Resitance 2. De ontwikkelaar verklaarde:

    “The hardcore fans of Resistance 1 were maybe a little bit disappointed. Those folks consistently expressing that – it was like your dog turned on you. That’s the feeling of it. You had this dog that loved you. You loved the dog, too, but they expressed all this affection for you. And then suddenly the dog bites your hand and it’s that feeling of, ooh, ow, that really hurts.

    The critics loved Resistance 2. Some people didn’t like it, but for the most part… And the Metacritic’s higher than Resistance 1. So we got better reviews than Resistance 1, but the overall opinion of it is that it was a failure by fans, that Resistance 2 was a failure, because maybe the expectations were so high for it.”


Resistance 2 is het vervolg op Resistance: Fall of Man, een launchgame voor de PlayStation 3. De tweede Resistance-game speelt zich in de Verenigde Staten af, waarbij hoofdpersoon Nathan Hale onderdeel uitmaakt van het Sentinels programma. Je speelt niet alleen een nieuw verhaal, maar verwacht ook verbeterde boss fights.

De campaign is overigens niet alleen in singleplayer te spelen, want je kunt ook met twee spelers een offline co-op spelen of online via het PlayStation Network met acht gamers coöperatief spelen. Daarnaast zijn er online-wedstrijden met maximaal zestig spelers mogelijk. Hierbij wordt elk teams opgedeeld in meerdere kleine teams, zodat er nog meer samengewerkt moet worden. Er zijn online ook diverse spelersklasses, zoals een Heavy, Medic en Special Ops, en de levels worden dynamisch opgebouwd waardoor deze elke keer iets anders zullen zijn.

Verder kan je beschikken over een Chameleon-voertuig dat de mogelijkheid heeft om zich te camoufleren. Overige aanpassingen betreffen een verbeterde A.I. en diverse grafische verbeteringen, zoals betere shaders, belichting en textures. Ook kom je meer tegenstanders tegelijk op het scherm tegen in vergelijking met de eerste Resistance-game en ten slotte kent de game een verbeterd systeem voor checkpoints en health.

Lees meer over Resistance 2 in onze review!

Resistance 2 is eind 2008 verschenen voor de PlayStation 3.

  1.   
    StR1Ng's avatar

    Lijkt me een beetje logisch dat de verwachtingen voor de tweede game zo hoog lagen, spel werd ook serieus gehyped in de media.

  2.   
    MauriceV's avatar

    StR1Ng schreef, "Lijkt me een beetje logisch dat de verwachtingen voor de tweede game zo hoog lagen, spel werd ook serieus gehyped in de media. "

    Dat is wel jammer ja, want opzich was het wel een goede game maar omdat ie zo erg gehyped werd kon het voor de fans en andere gamers alleen maar tegenvallen 🙁

  3.   
    LouisvanGaal's avatar

    ja ik vint hem niet tegenvallen er zijn miscien beteren maar alsnog.

  4.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    MauriceV schreef, "

    ”StR1Ng” schreef, "Lijkt me een beetje logisch dat de verwachtingen voor de tweede game zo hoog lagen, spel werd ook serieus gehyped in de media. "

    Dat is wel jammer ja, want opzich was het wel een goede game maar omdat ie zo erg gehyped werd kon het voor de fans en andere gamers alleen maar tegenvallen 🙁 "

    ach maar dat is met cod6 en ac2 ook. het wordt misschien wel iets te veel onder de aandacht gebracht.

  5.   
    Spam-Fischer's avatar

    onzin 🙂

  6.   
    craz's avatar

    sommige zeiden zelfs dat resistance de halo van de playstation 3 was, dus zo een grote mislukking is het nou ook niet.

  7.   
    Daniel Z's avatar

    Ik was inderdaad wel een beetje teleurgesteld in Resistance 2. Ik kreeg niet hetzelfde gevoel als bij Fall of Man, en dat deel was echt niet zwaar vernieuwend, maar was briljant door hoe het verhaal werd verteld.

    Slechte keus om die stijl niet in Resistance 2 te doen. Maar vooralsnog zeker geen slechte game. Resistance 3 komt ook gewoon in mijn collectie.

  8.   
    Lashrom's avatar

    Uhm, ik vind Resistance 2 echt geen mislukking … Ondanks dat ik de eerste deel niet heb gespeeld misschien ?

  9.   
    StR1Ng's avatar

    Lashrom schreef, "Uhm, ik vind Resistance 2 echt geen mislukking … Ondanks dat ik de eerste deel niet heb gespeeld misschien ? "

    Dat zou misschien wel kunnen ja, ik vond het eerste deel in ieder geval ook een stuk interessanter omdat je dan die wereld van Resistance leert kennen. In het tweede deel verwacht je dan dingen die misschien niet gebeuren, of op een andere manier dan dat je die verwacht had.

    En dat is inderdaad de ‘schuld’ van de media. 🙂

  10.   
    patrick1991groot's avatar

    Het was ook een mislukking! geen twijfel over mogelijk! 👿