TNS NIPO: vrouwen gamen liever alleen en online, mannen samen en actie

Het blijft interessant om inzicht te krijgen in de voorkeuren van gamend Nederland en daarom heeft onderzoeksbureau TNS Nipo vorige maand onderzocht hoe de verhoudingen in Nederland eigenlijk liggen. Van alle vrouwen in ons land blijkt maar liefst 33 procent regelmatig gamessites te bezoeken.

Als er gekeken wordt naar het verschil tussen mannen en vrouwen, dan valt op dat vrouwen liever alleen en online spelen. In veel gevallen komt dit neer op een bezoek aan één van de vele gameportals om kleine puzzel-, woord- of bordspellen online te spelen. Daarnaast lijken vrouwen ook sneller te vallen voor games van adverteerders, de zogeheten branded games. Een op de vijf Nederlandse vrouwen heeft aangegeven wel eens dergelijke spellen te spelen.

Mannen kiezen daarentegen vaker voor samenwerking en actie. Online zijn vooral strategische spellen en actiegames erg populair onder de mannelijke gamers in Nederland. Het spelen in groepsverband is tevens zeer in trek en het onderzoek geeft daarnaast aan dat er vooral veel jongens gamen. Van alle jongens van dertien tot negentien jaar speelt 44 procent gemiddeld meer dan een uur per dag een game.

Het moge duidelijk zijn dat Nederland over een grote groep gamers beschikt. Om meer te weten te komen over gamers en gamegebruik in Nederland, lanceert TNS NIPO samen met Newzoo het Nationaal Gaming Onderzoek 2008.

 1.   
  bubelss's avatar

  haha das togh logies 😛 mannen zijn ook veel activer dan vrouwen 😛 😆

 2.   
  TheDude's avatar

  Denk dat ook veel meisjes die spele.nl en funnygames sites bezoeken. Best leuk dat ze nog uitgebreider onderzoek gaan doen. Lang leve games! 😀 😉

 3.   
  Rideo Mortem's avatar

  @ bubelss: lo·gies (het; logiezen)
  1 gelegenheid om te logeren
  2 verblijfplaats van de bemanning op een schip, dus wat zeg je nou?

  @ Ontopic, mn ma speelt ook wel s zo’n online games ^^

 4.   
  Kilerden's avatar

  mijn moeder zit als ze speelt op zylom 😥 😛
  en
  m’n pa kan nog ineens de computer op starten. 😆

 5.   
  NLkevvNL's avatar

  boeiend:P