2008 Fast Forward: God of War: Chains of Olympus

De Spartaanse bruut Kratos is na zijn twee avontuurtjes op de PlayStation 2 ontzettend geliefd. Uiteraard is dit vooral te wijten aan het feit dat die avontuurtjes van gruwelijk hoog niveau waren, zowel grafisch als technisch gezien. Tijd voor een PSP-versie dus!

Al was deze versie slechts een remake van één van de eerdere delen, dan nog zouden veel PSP-bezitters in hun handjes wrijven. Deel één was uitmuntend, deel twee wist dit zelfs nog te overtreffen. De verhaallijn eindigt bij het verslaan van Zeus, waaruit wel geraden kan worden dat er nog een deel drie aan zit te komen. En inderdaad: God of War voor de PlayStation 3 is inmiddels bevestigd. De PSP-versie is echter weer een heel andere versie en volgt Kratos nog vóór de belevingen van God of War.

Daxter of War
Voor dit derde deel in de God of War reeks is de hulp ingeroepen van ontwikkelaar Ready at Dawn, bekend van de PSP-game Daxter. Hun ervaring met Sony’s handheld moet ook God of War: Chains of Olympus, zoals de game gedoopt is, naar een hoogtepunt brengen. De eerste speelsessies en filmpjes lijken aan te duiden dat dit inderdaad gelukt is: de game draait lekker soepel en ziet er bovendien heerlijk uit, zo zagen we al in Leipzig. Het oog voor leveldesign is daarbij zeker behouden, wat ook wel een must is voor een God of War game.

[SCREENSHOTS]

Recyclen…?
Verder biedt Chains of Olympus natuurlijk alles wat God of War je eerder al bood. Denk dus aan het eerdergenoemde sublieme leveldesign, maar ook aan de wervelende gameplay die geen moment verveelt. Met zijn Blades of Olympus hakt en slaat Kratos zich een weg door mythologische wezens en ander gespuis uit de Griekse oudheid. Het verhaal wordt daarbij nooit op de lange baan geschoven en neemt altijd een prominent plekje in de hele game in. Tekenend voor God of War zijn inmiddels de kenmerkende eindbaasgevechten: gigantische wezens moeten worden verzwakt, om ze vervolgens middels een knoppensequentie op hun zwakke plek te verslaan. Ook dit is uiteraard aanwezig in de PSP-game. Wat echter opvalt, is dat enkele animaties gerecycled worden. Zo zie je in het demolevel van de game een eindbaasgevecht met een gigantisch aalachtig monster. De bewegingen, evenals de manier om het leven van het beest te beëindigen, lijken zo afkomstig van de hydra uit God of War 1. Hoeveel van deze herkauwingen we nog terug gaan zien is een kwestie van afwachten.

Ideaal is natuurlijk de lay-out van de PSP. De game speelt hierdoor praktisch hetzelfde als op de PS2, op het gebrek van een tweede analoge stick na natuurlijk. Om aanvallen te ontwijken is daarom voor een systeem van knoppencombinaties gekozen. Of dit net zo makkelijk gaat werken als een analoge stick valt te betwijfelen, maar in dit geval is het roeien met de riemen die we hebben. En wellicht werkt het wel ontzettend handig, Ready at Dawn is immers niet voor één gat te vangen. Bovendien krijgen we hier een hele nieuwe game mét nieuwe moves voor terug, dus van klagen is eigenlijk geen sprake.

God of War: Chains of Olympus heeft alles in zich om een gigantische topper voor de PSP te gaan worden. Daarvoor hoeft Ready at Dawn in principe weinig mee te brengen, gezien de succesformule die God of War al is. Grafisch doet de game alvast absoluut niets verkeerd, zeker wanneer de mooi gedesignde levels behouden blijven. Hopelijk blijft niet álles behouden, zoals de animaties van de hydra. Vooralsnog lijkt dit echter wel goed te zitten en wordt God of War: Chains of Olympus sowieso een must have voor iedere PSP bezitter.

God of War: Chains of Olympus verschijnt op 3 april voor de PSP.

  1.   
    Jarek's avatar

    ga ik zeker halen

  2.   
    ckerigon's avatar

    ik ook !!!! 😀

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    ik vind het toch knap om dit spel naar de Psp te laten over brengen zeker met een nieuw verhaal 8)

  4.   
    )GN(-Erik's avatar

    Cool nog een leuk spel voor de PSP emulator 🙄

  5.   
    GutZilla's avatar

    Ik heb misschien geen psp maar dit zou de reden kunnen zijn er een te kopen!

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Over PSP’s gesproken zijn dat consoles ? 😛

  7.   
    GameAC's avatar

    beste handheld game van 2008

  8.   
    Pimkingetje's avatar

    Mij, mij, mij!!! 😆

  9.   
    Tom's avatar

    Teun is volgens mij een beetje in de ban van Remco’s God Of War demo. 😛

  10.   
    PS3Killer's avatar

    Maar het ziet er ook niet slecht uit. 😉