Super Smash Bros. Brawl officieel uitgesteld in Japan en de VS

Als er één game is waar werkelijk alle Wii-bezitters naar uit kijken, dan moet dat Super Smash Bros. Brawl zijn. Toch blijft er, ondanks de enorme media-aanvoer van de game, nog veel onduidelijk omtrent de releasedatum. Vandaag laat de officiële website van SSBB weten dat de game daadwerkelijk is uitgesteld in Japan en de Verenigde Staten.

Japanners hoeven slechts een weekje langer te wachten, want daar verschijnt Super Smash Bros. Brawl op 31 januari. In de VS is het uitstel van langere duur. In plaats van 10 februari zal de game nu op 9 maart in de Amerikaanse winkels liggen. Een Europese releasedatum is nog steeds onzeker en het is ook niet duidelijk of de game ook in Europa later zal verschijnen.

Super Smash Bros. Brawl logo

Super Smash Bros. Brawl bouwt verder door op de succesformule van zijn voorganger (Super Smash Bros. Melee) op de Gamecube. Het zal dus weer de bedoeling zijn elkaar zo hard en vaak mogelijk te meppen en elkaar uiteindelijk het level uit te slaan. Opvallend is dat dit niet met de speciale mogelijkheden van de Wiimote en Nunchuck zal gebeuren, maar men heeft ervoor gekozen het bij een klassieke besturing te houden.

Super Smash Bros. Brawl bevat vele levels en tientallen personages, waaronder natuurlijk Mario, Pikachu, Link, Kirby, Samus, Donkey Kong en Bowser. Maar ook nieuwe personages zoals Pit (Kid Icarus), Zero Suit Samus (Metroid: Zero Mission), Metaknight (Kirby), Wario en Solid Snake (Metal Gear Solid) zijn aangekondigd. Daarnaast zal ook Sonic misschien zijn opwachting maken. Super Smash Bros. Brawl wordt naast de ideale partygame ook nog eens een online titel. Het zal een van de eerste games zijn die online gespeeld zal kunnen worden op de Nintendo Wii.

Lees ook nog eens onze Fast Forward van Super Smash Bros. Brawl.

Super Smash Bros. Brawl verschijnt in de loop van 2008 voor de Wii.

  1.   
    RinusReetRidder's avatar

    Ze blijven wel bezig zo, als ze maar niet teveel uitstellen in Europa. Gewoon maart/april ofzo, dan komt het wel goed. 🙂

  2.   
    Kaassouffl3's avatar

    1 weekje is nog wel te doen:)