Paramount ontkent geruchten over exlcusieve Blu-ray distributie

Nadat eerdere speculaties aangaven dat filmuitgever Paramount de voetstappen van Warner Bros zou volgen en zich exlusief zou toeleggen op het distribueren op Blu-ray formaat, is vandaag duidelijk geworden dat Paramount gewoon het HD-DVD formaat blijft uitgeven. ”Paramounts huidige plan is om het HD-DVD in de toekomst te blijven ondersteunen,” zo vertelde een woordvoerder van Paramount. Mocht het gerucht waar zijn, dan zou het high-definition formaat in één week twee filmgiganten kwijtraken. De strijd tussen Blu-ray en HD-DVD is nog lang niet over…

  1.   
    Capp's avatar

    IS er nog wat concurrentie 8)

  2.   
    Alias's avatar

    en waarom zou er een strijd moeten blijven je kan toch ook gewoon allebei blijven uitgeven zo bereik je wel een groter publiek

  3.   
    )GN(-Erik's avatar

    Heey hier stond ook iets over in de krant 😳

  4.   
    Joene90's avatar

    ..-[Alias]-.. schreef, "en waarom zou er een strijd moeten blijven je kan toch ook gewoon allebei blijven uitgeven zo bereik je wel een groter publiek"

    De consument wil geen 2 spelers kopen om films te kunnen kijken, en momenteel verschijnen er veel films maar op 1 formaat. Bovendien werkt een concurrentiestrijd in het voordeel van de consument. De prijzen zullen wel moeten dalen, en de kwaliteit moet hoog blijven om te kunnen winnen.

  5.   
    Neolite's avatar

    Joene90″]

    ”..-[Alias schreef, "-.. schreef, "en waarom zou er een strijd moeten blijven je kan toch ook gewoon allebei blijven uitgeven zo bereik je wel een groter publiek"

    De consument wil geen 2 spelers kopen om films te kunnen kijken, en momenteel verschijnen er veel films maar op 1 formaat. Bovendien werkt een concurrentiestrijd in het voordeel van de consument. De prijzen zullen wel moeten dalen, en de kwaliteit moet hoog blijven om te kunnen winnen."

    in dit geval maakt die concurentiestrijd niet zoveel uit. Want als je alleen maar Blu-ray had gehad. Dan was er concurentie geweest in: wie levert de goedkoopste schijfjes en wie levert de goedkoopste Blu-rayspeler. 😉

  6.   
    Joene90's avatar

    neolite schreef, "

    ”Joene90″ schreef, "[quote=”..-[Alias]-..”]en waarom zou er een strijd moeten blijven je kan toch ook gewoon allebei blijven uitgeven zo bereik je wel een groter publiek"

    De consument wil geen 2 spelers kopen om films te kunnen kijken, en momenteel verschijnen er veel films maar op 1 formaat. Bovendien werkt een concurrentiestrijd in het voordeel van de consument. De prijzen zullen wel moeten dalen, en de kwaliteit moet hoog blijven om te kunnen winnen."

    in dit geval maakt die concurentiestrijd niet zoveel uit. Want als je alleen maar Blu-ray had gehad. Dan was er concurentie geweest in: wie levert de goedkoopste schijfjes en wie levert de goedkoopste Blu-rayspeler. 😉 [/quote]

    Je hebt wel een beetje gelijk, maar deze concurrentiestrijd is veel minder heftig dan die tussen 2 verschillende formaten. Sowieso is er eigenlijk geen concurrentie tussen de films, de makers kunnen de prijs namelijk zelf hoog houden omdat er geen ander HD formaat is om de films te kijken. Een Blu-Ray disc zal, wanneer ze winnen, nog lang 30 – 35 euro kosten, en dat is imo te veel. De spelers zullen inderdaad wel gaan zakken in prijs, maar kunnen ook nog een tijd kunstmatig hoog gehouden worden.

    Ik hoop dat er over een tijdje een combi speler komt, waar je allebei op kan afspelen. Dan kan je nu tenminste een besluit nemen zonder dat je er over een jaar achter komt dat je niks meer aan je discs hebt.