2008 Fast Forward: Devil May Cry 4

De Devil May Cry-serie heeft de afgelopen jaren een geweldig eerste en derde deel afgeleverd op de PlayStation 2. Editie nummer twee was een stuk minder, maar het lijkt er op dat Capcom die fout niet nog eens zal maken. Devil May Cry 4 wordt een gruwelijk goed spel dat al over een maand in de winkels ligt.

Nero
Devil May Cry 4 borduurt verder op het verhaal van de eerste drie delen. Dante is de hoofdpersoon uit de reeks, maar in dit vierde deel zal een ander belangrijk personage geïntroduceerd worden: Nero. Nero heeft een hoop weg van Dante. Dezelfde leren outfit, dezelfde witte haren en dezelfde meedogenloze manier van vechten. Feit is dat Nero zijn oudere look-a-like een hoop leden van zijn clan heeft zien afslachten, waardoor ze op zijn zachtst gezegd elkaars rivalen zijn. Nero’s grootste vijanden zijn echter gelijk aan die van Dante: demonen.

Verwacht snelle gevechten met een hoop bloed en gore. Devil May Cry 4 zal een hoge instapdrempel kennen, maar toch zul je binnen de korste keren de meest gewelddadige moves uit je controller kunnen schudden. De truc zit hem in het aanhouden van je comboreeks. Dit doe je door niet geraakt te worden tijdens het vechten en met niet al te lange tussenpozen je vijanden af te slachten. Hierdoor kom je in een steeds hogere rating terecht, van Deadly naar Carnage naar Brutal, enzovoorts. Alleen de beste van de beste gamers kunnen een zo hoog mogelijke rating volhouden en die ook toegekend krijgen aan het einde van je missie.

[SCREENSHOTS]

Origineel
Naast een gigantisch zwaard zal Dante of Nero ook beschikken over de nodige schietijzers. Aan wapens geen gebrek en dat zal zeker nodig zijn, aangezien de ontwikkelaar al heeft geopperd dat ook dit deel niet zomaar uit te spelen zal zijn. Het is dus te hopen dat we een ouderwets moeilijke game voorgeschoteld gaan krijgen, waar we tot Ninja Gaiden 2 nog wel zoet mee zullen zijn. Devil May Cry onderscheidt zich echter van de rest. Het kent de graphics en uitdaging van Ninja Gaiden, de actie en puzzelelementen uit God of War en de makkelijke oppikbaarheid van Heavenly Sword. Denk niet meteen dat dit geen originele game is, want het eerste Devil May Cry-deel verscheen al veel en veel eerder dan al die andere games. Daarnaast heeft Capcom de afgelopen jaren met Resident Evil en deze serie al getoond zich niet te schamen om wat uitstel, als dit de game ten goede komt. Uitstel heeft ook dit vierde deel geveld, dus het is waarschijnlijk dat het deze keer wél door de kwaliteitswaarborg heenkomt.

Over de graphics kunnen we niet anders zeggen dan dat ze er adembenemend goed uitzien. Niet alleen het design van Dante en Nero zelf, de vijanden, de eindbazen en de verschillende omgevingen zijn bloedjemooi, dit alles wordt ook nog eens met zestig frames per seconde en, in het geval van de PlayStation 3-versie, in Full HD op je beeldscherm getoverd. Tel daar een passende soundtrack bij op en met de sfeer kan het al niet meer stuk. We kunnen niet anders concluderen dat Capcom de Devil May Cry-serie met groot succes naar de PC en deze generatie consoles zal gaan brengen.

Devil May Cry 4 verschijnt in februari op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    GameAC's avatar

    Lijkt me wel een vette game, als hij maar weer ouderwets moeilijk wordt.

  2.   
    B4d33nD's avatar

    Mod: Opgehoepeld.

  3.   
    TheDude's avatar

    Dit wordt echt super, kan niet meer wachten. Gelukkig verschijnt ie snel. 😀

  4.   
    Neolite's avatar

    lekker knokken, kan niet wachten op deel 4 na deel 3 grijs gespeeld te hebben. 😉

  5.   
    Pimkingetje's avatar

    Ach, eindelijk een goede PC game na al die dagen! 😀

  6.   
    Kaassouffl3's avatar

    Ik denk dat dit toch wel wat gaat worden, of ik hem ga halen dat weet ik nog niet zo zeker or

  7.   
    Tollos's avatar

    Ik heb het niet zo erg op deze games.

  8.   
    stormtrooper's avatar

    lijkt me niks, het het beeldkwalitiet is niet zo geweldig, maar het is gewoo geen game voor me

  9.   
    PaNNa's avatar

    Zal prachtgame zijn , i can’t wait anymore :), mooie preview trouwens.