PC-versie Devil May Cry 4 slachtoffer van ongekende piraterij

Na de eerdere consoleversies verscheen Devil May Cry 4 onlangs ook nog voor de PC. Waar velen bang voor waren, is nu toch ook definitief geworden: de game wordt ongekend vaak illegaal gedownload. Op het officiële forum van Capcom meldt Christian Svensson:

  I’m not sure about how Capcom in general feels but It’s not doing as well as I would like in the US at retail. It’s such a good version and it really deserves better sales. I know it’s getting pirated to hell and back (it was up on torrents literally the day it shipped).

Capcom zal echter niet zonder meer de handdoek in de ring gooien. Men bekijkt momenteel vooral de mogelijkheden om in de toekomst gebruik te maken van digitale distributie om PC-games uit te brengen.

In Devil May Cry 4 zullen we meer over Dante te weten komen, over zijn verleden en wie hij nou eigenlijk is. Het verhaal begint lang geleden, toen de Dark Knight Sparda een strijd aanging met de duistere keizer om het recht te laten zegevieren. Een éénmans-oorlog om de mensheid te redden. Duizenden jaren later aanbidt een religieuze organisatie, de Order of the Sword, deze redder der mensheid en ze treden in zijn voetsporen om de wereld van alle demonen te verlossen.

In hun vestigingsplaats Fortuna, een kasteelstad aan de kust, heeft deze organisatie een elitegroep gevormd van Holy Knights, toegewijd om de demonische strijd aan te gaan. Een jonge strijder van deze elitegroep, Nero, is getuige als Sparta’s legendarische zoon Dante ontelbaar veel “Knights” afslacht. Heeft de bekende duivelsstrijder zich tegen de mensheid gericht? Wat betekent de ontmoeting tussen Nero en Dante voor beide personen en waarom heeft het lot hen bij elkaar gebracht? Allemaal vragen die Devil May Cry 4 zal trachten te beantwoorden.

Als je meer wilt weten over Devil May Cry 4, moet je vooral ook onze review voor de consoles en PC checken!

Devil May Cry 4 is inmiddels verschenen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  als wij straks bijvoorbeeld een game moeten kopen met ea link enzo dan doen ze hem er als nog op internet hoe dan ook downloaden blijft gewoon bestaan ze vinden steeds nieuwe truchs dus wat willen ze doen het helpt toch niks of anders dat ze die site’s wegooien ik vind het gewoon onzin
  Ps; Ik ben ervoor tegen en *******d ook 😳

 2.   
  Tha Destiny's avatar

  Eeuwige zonde, deze game verdient zoveel beter dan een simpele download.

 3.   
  TheDude's avatar

  Ze roepen het wel over zich af ja met de pc. En als ze dan met oplossingen komen als elke week een online check van je key, dan gaan ze massaal zielig doen. Hoog tijd dat er eens geen gezeur meer komt maar gewoon stevige oplossingen.

 4.   
  NoOneGivesA's avatar
 5.   
  Ranzaap's avatar

  He, kut en daar heb ik weer aan meegedaan 😛

 6.   
  RinusReetRidder's avatar

  ZeroGhost schreef, "zucht wat denken die game makers toch vaak erg kort door de bocht..
  “kijk wat is onze game geweldig want hij stond snel op torrent en is vaak gedownload” dat gebeurd bij ELKE game zo ongeveer.

  plus ze denken Altijd! dat elke donwload gelijk staat aan iemand die t spel niet koopt.. maar zo’n 70% van de mensen die het download wil alleen kijken wat t is het spel.. maar al die mensen zouden het spel echt niet kopen als ze het niet konden downloaden, een deel misschien.. maar hun gaan er altijd vanuit dat 1 download 1 gemiste verkoop is.. beetje jammer.. (zelfde geld overgens voor muziek) "

  En hoe kom je aan die 70 procent? Feit is dat downloaders gewoon zorgen voor veel minder inkomsten. Natuurlijk zal niet iedere downloader het spel nooit kopen, maar het scheelt wel veel voor de ontwikkelaar hoor. Die 70% lijkt me ook echt onzin. Dat het op de torrent staat was ook echt niet om aan te geven dat hun game zo geweldig is, maar wel hoe ziek de piraterij is.

 7.   
  Ika Q's avatar

  Heb em deze week nog gekocht. Het komt ook omdat de game zelf minder goed beveiligd is. Gewoom installeren en klaar is kees. Ikzelf ben blij dat ik em heb gekocht heb. 8)

 8.   
  NoOneGivesA's avatar
 9.   
  PaNNa's avatar

  Dit zal nog vaker gebeuren denk ik..

 10.   
  Ruudjee's avatar

  Schuldig.. 😳

 11.   
  )GN(-Erik's avatar

  Deze keer komt het niet door mij 😛 Kep namelijk alleen de demo geprobeerd, maar zonder controller is die echt te moeilijk 😉

 12.   
  Alias's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Deze keer komt het niet door mij 😛 Kep namelijk alleen de demo geprobeerd, maar zonder controller is die echt te moeilijk 😉 "

  Hier hetzelfde heb alleen de demo gespeeld eerst met toetsenbord (dat was wat minder) en toen met een controller (dat ging stukken beter) maar ik koop hem wel als hij wat goedkoper is, geduld is een schone zaak 8) 😉

 13.   
  Rock-in's avatar

  Persoonlijk ben ik zowel voor als tegen het illegaal verkijgen van spellen. Ik vind de prijzen te hoog die ze vaak vragen voor console games en pc games. Zelfs als de kosten de hoog waren voor het maken van een spel. De Nintendo DS is daarbij een hoge uitzondering. De meeste spellen kosten maar €30 en de top spellen (die iedere euro waard zijn) hoogstens €45.

  Ik ben tegen het illegaal downloaden van games, omdat bedrijven letterlijk doodbloeden door de misgelopen inkomsten. Muziek daar in tegen mag van mij voortaan 100% via illegale download gaan. Er is geen betere manier om je muziek aan de man te brengen, dan het gratis uit delen en vervolgens voor uitverkochte zalen te spelen. 🙂

 14.   
  Rrm's avatar

  goede games = (demo) downloaden, spelen, kopen
  bucht = (demo) downloaden, spelen, bucht vinden, verwijderen

  Zo bespaar je heel wat geld hoor :). En uiteindelijk heb je nog steeds de goede spellen, en de anderen, tjah, dan moesten ze het spel maar beter maken ;).

  Ook vindt ik de middelen tegen downloaden erg… bioshock bv… mensen die het kopen en een paar keer herinstalleren worden buitengesloten, en de downloaders blijven voortspelen 😕

 15.   
  -050- Critical's avatar

  ik download een spel altijd eerst en koop hem daarna 😆 dat doe ik altijd zo kan ik kijken of een spel mijn gespaarde centen wel echt waard is. ik heb geen geld om al die games te kopen namelijk 🙁 ik heb games als cod4 grid dirt pro street devil may cry gears of war allemaal gekocht en natuurlijk COUNTERSTRIKE. maar games als battlefield 2142 die ik tegen vond vallen of een spel als driv3r heb ik gewoon illegaal 🙄

 16.   
  Xanem's avatar

  Ik vraag me af hoeveel mensen met een pc die spellen als dit aankunnen geen internet hebben… Is het dan zo moeilijk om een database te maken van legale keys waarbij elke key aan 1 account verbonden word die op maximaal 1 pc tegelijk kan inloggen… En dan het niet al te moeilijk maken maar zeg maar 1 keer in het begin je key invoeren en elke keer dat je het spel start log je automatisch in op de server… Natuurlijk zijn er dan nog steeds manieren om het spel illegaal aan de praat te krijgen maar het zou het wel lastiger maken.

 17.   
  Bub’z's avatar

  Xanem schreef, "Ik vraag me af hoeveel mensen met een pc die spellen als dit aankunnen geen internet hebben… Is het dan zo moeilijk om een database te maken van legale keys waarbij elke key aan 1 account verbonden word die op maximaal 1 pc tegelijk kan inloggen… En dan het niet al te moeilijk maken maar zeg maar 1 keer in het begin je key invoeren en elke keer dat je het spel start log je automatisch in op de server… Natuurlijk zijn er dan nog steeds manieren om het spel illegaal aan de praat te krijgen maar het zou het wel lastiger maken."

  Steam?

 18.   
  calkie's avatar

  ach ik vind dat ze gewoon zo door moeten gaan met downloaden.komt er straks echt helemaal niks meer voor de pc. ze janken nu al als ze worden overgeslagen of 2 maanden moeten wachten .maar hoe zal dat toch komen .ik weet het niet of toch wel ???

 19.   
  Sannyz's avatar

  calkie schreef, "ach ik vind dat ze gewoon zo door moeten gaan met downloaden.komt er straks echt helemaal niks meer voor de pc. ze janken nu al als ze worden overgeslagen of 2 maanden moeten wachten .maar hoe zal dat toch komen .ik weet het niet of toch wel ???"

  dat is wel een beetje heel kortzichtig.

  1. Je hebt van die mensen die moeilijk gaan doen en lopen zeiken dat een game voor de pc een tijdje later komt of een keer niet, maar heel veel ook niet. Dat kan toch best?
  2. Niet iedereen download illegaal, maar 10% of zo, en veel daarvan kopen het spel uiteindelijk toch, als ze het een goed spel vinden.

  Dit kun jij allemaal wel zeggen, als console gamer… maar wat nou als je geen geld hebt voor een console of het niet mag van je ouders?

 20.   
  Deadstriker's avatar

  PC gamers gooien hun eigen ruiten in als ze zo door gaan. 😮

 21.   
  plesticmen's avatar

  Stryker schreef, "PC gamers gooien hun eigen ruiten in als ze zo door gaan. 😮 "

  ja IDD dadelijk komer er nog mider pc games!

 22.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ranzaap schreef, "He, kut en daar heb ik weer aan meegedaan 😛 "

  Dan ben je niet de enige 😛 want ik… ik bedoel meerde mensen doen het 🙂

 23.   
  Xanem's avatar

  Hamst3r schreef, "

  ”Xanem” schreef, "knip"

  Steam?"

  ik zij makkelijk niet dat je extra software op je pc moet donderen die je extra moet opstarten voordat je het spel kan starten… Gewoon alles in-game doen. Je kan wel zeggen het is maar 1 programmatje maar daarnaast moet ik dan ook nog antivirus, x-fire, teamspeak, hamachi en allemaal systeemprocessen opstarten die het allemaal niet sneller maken.

 24.   
  calkie's avatar

  lordsanny schreef, "

  ”calkie” schreef, "ach ik vind dat ze gewoon zo door moeten gaan met downloaden.komt er straks echt helemaal niks meer voor de pc. ze janken nu al als ze worden overgeslagen of 2 maanden moeten wachten .maar hoe zal dat toch komen .ik weet het niet of toch wel ???"

  dat is wel een beetje heel kortzichtig.

  1. Je hebt van die mensen die moeilijk gaan doen en lopen zeiken dat een game voor de pc een tijdje later komt of een keer niet, maar heel veel ook niet. Dat kan toch best?
  2. Niet iedereen download illegaal, maar 10% of zo, en veel daarvan kopen het spel uiteindelijk toch, als ze het een goed spel vinden.

  Dit kun jij allemaal wel zeggen, als console gamer… maar wat nou als je geen geld hebt voor een console of het niet mag van je ouders?"

  1 klopt wel
  2 ben ik het niet mee eens 10% is veel hoger als ik naar de mensen om me heen kijk en wat ik op forums lees dan kom ik eerder uit op 40 a 50 % als het niet hoger is en dan denk ik dat er daar van 25% daatwerkelijk het spel halen
  3 als je geld hebt om je pc up too date te houden voor de heden dagse games heb je ook geld om een consolle te kopen en tsja het zou kunnen dat je van je ouders geen consolle mag kopen dat kan maar geeft het je dan het recht om iets onrechts matig teverkreigen nee dat denk ik niet

 25.   
  Broodbeleg's avatar

  Xanem schreef, "

  ”Hamst3r” schreef, "[quote=”Xanem”].."

  Steam?"

  ik zij makkelijk niet dat je extra software op je pc moet donderen die je extra moet opstarten voordat je het spel kan starten… Gewoon alles in-game doen. Je kan wel zeggen het is maar 1 programmatje maar daarnaast moet ik dan ook nog antivirus, x-fire, teamspeak, hamachi en allemaal systeemprocessen opstarten die het allemaal niet sneller maken.[/quote]

  Dude, via steam heb je geen antivirus nodig, je kan al screenshots maken met elkaar chatten en een eigen server starten die andere mensen kunnen joinen. Zo handig, is steam. 😆

 26.   
  nickykolkie's avatar

  Tha Destiny schreef, "Eeuwige zonde, deze game verdient zoveel beter dan een simpele download.

  "

  ja

 27.   
  calkie's avatar

  Rock-in schreef, "Persoonlijk ben ik zowel voor als tegen het illegaal verkijgen van spellen. Ik vind de prijzen te hoog die ze vaak vragen voor console games en pc games. Zelfs als de kosten de hoog waren voor het maken van een spel. De Nintendo DS is daarbij een hoge uitzondering. De meeste spellen kosten maar €30 en de top spellen (die iedere euro waard zijn) hoogstens €45.

  Ik ben tegen het illegaal downloaden van games, omdat bedrijven letterlijk doodbloeden door de misgelopen inkomsten. Muziek daar in tegen mag van mij voortaan 100% via illegale download gaan. Er is geen betere manier om je muziek aan de man te brengen, dan het gratis uit delen en vervolgens voor uitverkochte zalen te spelen. 🙂 "

  waarom denk je dat een game zo duur is 1 elk bedreif wil winst maken en dat is logies 2 de produktie kosten steigen de pan uit de laatste jaren 3 ze weten dat er gedownload word en dus inkomsten mislopen en dat proberen ze op te vangen door de verkoop prijs teverhogen wat downloaden weer meer aanspoort ik ga niet zeggen dat de gamemarkt kapot gaat ze verdienen nog steeds kapitalen maar het grote geld zit wel bij de grote jongens en de kleintjes die met vindingrijke orginele spellen komen die leiden er onder en moeten noodgedwonge hun toko verkopen aan bijvoorbeeld ea en moeten dan snel afgeraffeld wek leveren en daar hebben we dus ook niks aan

 28.   
  Lode's avatar

  Use STEAM

 29.   
  Tadao's avatar

  mensen,download alleen van EA,zijnwe daar ook weer vanaf 😛
  just kidding
  maar,DONT DOWNLOAD DMC4,DMC MUST STAY ALIVE!!! TT.TT

 30.   
  GraveDevil's avatar

  calkie schreef, "waarom denk je dat een game zo duur is 1 elk bedreif wil winst maken en dat is logies 2 de produktie kosten steigen de pan uit de laatste jaren 3 ze weten dat er gedownload word en dus inkomsten mislopen en dat proberen ze op te vangen door de verkoop prijs teverhogen wat downloaden weer meer aanspoort ik ga niet zeggen dat de gamemarkt kapot gaat ze verdienen nog steeds kapitalen maar het grote geld zit wel bij de grote jongens en de kleintjes die met vindingrijke orginele spellen komen die leiden er onder en moeten noodgedwonge hun toko verkopen aan bijvoorbeeld ea en moeten dan snel afgeraffeld wek leveren en daar hebben we dus ook niks aan
  "

  Lange verhaal zijn altijd leuk om te quoteren, maar dat zou een stuk fijner lezen met leestekens erin -.- Voor zover ik me kan herrineren (zeg maar vanaf dat de euro er is) hebben pc-games altijd een maximale prijs van €50 gehad, en een minimum van €5. Bij de console’s liggen deze prijzen volgens mij bij €67.95 en €10 (van consoles ben ik niet echt op de hoogte). Dus wat bedoel je precies met: “door de verkoop prijs teverhogen “? Ik heb nog nooit een pc-game duurder dan €50 gezien, en als ik hem wel duurder zie pak ik de winkel die ernaast staat en die verkoopt hem dan meestal wel voor €50. Prijs verhogen doen ze niet, maar ik kan me wel voorstellen dat het langer duurt voor een prijsverlaging. Maar een geflopte game (Gothic III) kost na 2 maanden dan toch €5.

 31.   
  Pack Leader's avatar

  Alle pc gamers die dat doen vergallen voor later hun eigen lezier. Er worden al steeds minder games gemaakt op de pc en als ze nou ook dit nog eens gaan en blijven doen komt het nooit meer goed. Dan hebben wij zometeen alleen nog maar (MMO)rpg’s op de pc. 😉