2008 Fast Forward: Super Smash Bros. Brawl


Als er één game is waar zo’n beetje heel het Wii-bezittend universum naar uit kijkt, is het wel Super Smash Bros. Brawl. De game lijkt met iedere update uitgebreider te worden en biedt een scala aan personages waar nog maar weinig gamers omheen kunnen. Hoe staat het ervoor met deze game?

Hoofdontwikkelaar Sakurai is zo aardig om ons iedere werkdag te verblijden met één of meerdere updates over de game. Wel zo fijn gezien het feit dat de game tot nader order is uitgesteld voor Europa. In Japan kan men binnenkort al aan de slag, wat een mooi moment is om te kijken wat we precies kunnen verwachten.

Smash Bros. in een notendop
Voor wie de afgelopen jaren op een andere planeet heeft doorgebracht een korte beschrijving van wat Smash Bros. nu precies inhoudt. Het principe is eigenlijk heel eenvoudig: je vecht met een eigen Nintendo-personage in ‘brawls’ van maximaal vier personen. Daarbij kan ook gekozen worden voor third party-personages, aangezien bijvoorbeeld Solid Snake en het icoon Sonic eveneens hun opwachting maken. De keuze kan daarnaast gemaakt worden uit veteranen als Pikachu, Mario, Link, Donkey Kong, Fox, Kirby en zo nog een twintigtal namen meer. De volledige deelnemerslijst is tot op de dag van vandaag nog onbekend. In ieder geval vecht je dus met één van die personages tegen maximaal drie andere personen of computergestuurde personages. Met bekende items uit het game-universum kun je vervolgens het leven van de andere deelnemers zuur maken. Hoe meer schade je oploopt, des te groter de kans dat je door een harde klap in het diepe valt en een leven verliest.

[SCREENSHOTS]

Zo simpel is het dus. Het principe is vanaf de eerste game, Super Smash Bros. op de Nintendo 64, onveranderd gebleven. Super Smash Bros. Melee borduurde daarop voort en Brawl voor de Nintendo Wii lijkt de voltooide tijd van Smash Bros. te gaan worden. De game biedt ontzettend veel nieuws, met features waar fans al vanaf de eerste game van droomden. Belangrijkste toevoeging lijkt de online modus te gaan worden. Brawlen tegen de computer kán vervelend zijn, dus bij gebrek aan kameraden biedt de online modus uitkomst. Dit zal uiteraard gewoon verlopen via het WiFi netwerk van Nintendo.

Modi
Een andere modus van de game die de compleetheid vergroot en de speeltijd verlengt, is de zogenaamde Subspace Emissary. Dit is de adventuremode uit de game, waar je in singleplayer óf co-op de verhaallijn van de game zult doorlopen. Zo zul je characters kunnen unlocken en de bekende trofeeën kunnen verzamelen. In principe is het gewoon een sidescrolling actiongame waarin je het niet alleen opneemt tegen simpele vijandjes, maar ook eindbazen als de uit Pokémon afkomstige Rayquaza. Niet alleen verplichte kost omdat je er characters mee unlockt dus, maar ook nog eens interessant. Andere modi die hieraan bijdragen zijn het terugkerende target smash; waarbij je in je eentje of met z’n tweetjes doelen moet vernietigen, de home-run contest; waarbij je de zandzak met een knuppel zo ver mogelijk moet slaan en zo kunnen we nog wel even doorgaan… zoals gezegd, Nintendo doet er alles aan om de game zo compleet mogelijk te maken.

What else?
Wat nog meer een interessant nieuwtje is, is de Smash Ball. Tijdens de wedstrijden zal er bij tijd en wijle een bal met het logo van Smash Bros. verschijnen. Degene die deze bal weet te verzamelen door er eens flink tegenaan te rammen, zal de unieke krachten van het personage kunnen gebruiken. Over het algemeen geldt: heeft je tegenstander de Smash Ball, berg je dan maar. Sonic transformeert bijvoorbeeld in SuperSonic, Samus lanceert een gigantische straal (waarna haar armor van haar af valt) en Fox roept de hulp in van zijn Landmaster. Geen simpele gadget dus, die Smash Ball, maar een middel wat het verschil tussen winst en verlies kan betekenen. Overigens kan een Smash Ball van iemand afgepakt worden door de tijdelijke eigenaar tot pulp te slaan, zodat de bal weer vrij komt.

Om het personagearsenaal nog verder uit te breiden, biedt Nintendo de zogenaamde Assist trophies. Wanneer deze items gebruikt worden, verschijnt een willekeurig personage om je te helpen (of juist ook jou zal tegenzitten). Zo blokkeert een hond uit Nintendogs het scherm voor iedereen, terwijl de uit Metal Gear afkomstige Gray Fox zijn opponent aan stukjes hakt.

De makers van Super Smash Bros. Brawl hebben er alles aan gedaan om een ontzettend uitgebreide en complete game op de markt te brengen. Hoewel de game nog moet verschijnen, hebben wij er alle vertrouwen in dat deze game één van de beste titels van 2008 gaat worden en sowieso het plekje van meest gespeelde online game op de Wii overneemt. En oh, on a sidenote: de game kan met vier verschillende controllers gespeeld worden. Kies tussen de Wii Remote, de Wii Remote + Nunchuk, de Gamecube controller of de Classic controller. Als dat geen succes wordt…

Super Smash Bros. Brawl komt in de loop van dit jaar uit voor de Nintendo Wii.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  De grote Wii topper van dit jaar, als ze em maar niet te lang blijven uitstellen.

 2.   
  Carmen07's avatar

  Leuke preview, kijk al tijden uit naar Brawl. 😀

 3.   
  Tom's avatar

  De enige ware rede voor mij om een Wii aan te schaffen. Tientallen, waarschijnlijk wel honderden uren heb ik me vermaakt met Melee, en vandaag de dag sta ik nog steeds open voor uitdagers. 😉

 4.   
  Pimkingetje's avatar

  Word super game met o.a. zelda, kirby, en mario! 😀

 5.   
  Neolite's avatar

  ik moet toegeven, zoals het nu lijkt te worden is dat niet verkeerd 🙂

 6.   
  arie de beuker's avatar

  Tharduz schreef, "De enige ware rede voor mij om een Wii aan te schaffen. Tientallen, waarschijnlijk wel honderden uren heb ik me vermaakt met Melee, en vandaag de dag sta ik nog steeds open voor uitdagers. 😉 "

  Ik ga je uitdaging aan 😉
  ontopic: Hier kijk ik nou naar uit!

 7.   
  Kaassouffl3's avatar

  Voor de wii bezitters volgens mij nu al spel van het jaar:) maar et blijft ook gewoon een goed spel!

 8.   
  N.Frufo's avatar

  Kirby is toch een lekkere knuffel 😆

 9.   
  Darkknight's avatar

  maar dit is ook een leuke game chars unlocke adventures doen 😀

 10.   
  stormtrooper's avatar

  geweldig spel dit, !!!! deze ga ik halen!

 11.   
  PS3Killer's avatar

  Mooie preview, leuke game voor de jongere Wii-gamer.

 12.   
  Bunti's avatar

  de ”jongere” wiigamers? 😕 dit spel is zeker lache al ben je in de 20. Paar uurtjes wat vrienden van je in elkaar meppe dat blijft leuk al ben je 80