Uitstel Super Smash Bros. Brawl minder erg dan verwacht?

Het kwam gisteren als donderslag bij heldere hemel: opnieuw uitstel voor Super Smash Bros. Brawl. De game was nergens te bekennen op de eerder gepubliceerde releaselijst, waardoor het al snel zeker leek dat de nieuwe Smash-game pas in de tweede helft van het nieuwe jaar zou verschijnen.

Vandaag laat Nintendo echter weten dat dit een te vroege conclusie is geweest. Alleen tot en met het eerste kwartaal is de releaselijst nauwkeurig en slechts een enkele game uit het tweede kwartaal werd vermeld. Dat Super Smash Bros. Brawl er niet op stond, kan dus net zo goed betekenen dat we die game in het tweede kwartaal mogen verwachten, ergens tussen april en juni.

Alsnog uitstel voor de game dus, maar mogelijk minder erg dan verwacht…

Super Smash Bros. Brawl logo

Super Smash Bros. Brawl bouwt verder door op de succesformule van zijn voorganger (Super Smash Bros. Melee) op de Gamecube. Het zal dus weer de bedoeling zijn elkaar zo hard en vaak mogelijk te meppen en elkaar uiteindelijk het level uit te slaan. Opvallend is dat dit niet met de speciale mogelijkheden van de Wiimote en Nunchuck zal gebeuren, maar men heeft ervoor gekozen het bij een klassieke besturing te houden.
Super Smash Bros. Brawl bevat vele levels en tientallen personages, waaronder natuurlijk Mario, Pikachu, Link, Kirby, Samus, Donkey Kong en Bowser. Maar ook nieuwe personages zoals Pit (Kid Icarus), Zero Suit Samus (Metroid: Zero Mission), Metaknight (Kirby), Wario en Solid Snake (Metal Gear Solid) zijn aangekondigd. Daarnaast zal ook Sonic misschien zijn opwachting maken. Super Smash Bros. Brawl wordt naast de ideale partygame ook nog eens een online titel. Het zal een van de eerste games zijn die online gespeeld zal kunnen worden op de Nintendo Wii.

Super Smash Bros. Brawl verschijnt in de tweede helft van 2008 voor de Wii.

  1.   
    martyntjee's avatar

    hoop voor de wii bezitters 😛

  2.   
    Kaassouffl3's avatar

    Kunnen ze niet gewoon alvast een datum prikken:P das wa makkelijker