Home boekt weinig progressie; alleen basic features in nieuwe beta build

Eerder deze maand liet Kaz Hirai, Sony’s president en CEO, al weten dat het uitstellen van Sony’s veelbelovende Home een positieve zaak is. Maar met het oog op de zojuist verschenen beta build lijkt het er vooral op dat men nog lang niet zo ver is om aan een release van Home te kunnen denken.

De Home-beta heeft nu versie 0.7.7 bereikt, maar verrassend genoeg voegt deze build voornamelijk gewone basic features toe die Sony eerder al had onthuld, zoals het wandelen in je patio, het uploaden van je eigen foto’s om in je Home-ruimte te plaatsen en de optie om games direct vanuit Home te starten. Deze laatste functie werkt volgens de beta-testers nog niet eens naar behoren.

Home stond oorspronkelijk gepland om rond deze tijd uitgebracht te worden, maar tijdens de Tokyo Game Show in september werd al duidelijk dat we Home pas in de lente van het nieuwe jaar kunnen verwachten. Gezien de huidige toevoeging van enkele basic features kan toch wel gesteld worden dat de progressie wat traag verloopt, op z’n zachtst gezegd.


Home is een virtuele ontmoetingsplek voor online PS3-gamers. Het lijkt op het eerste gezicht een klein beetje op de Mii’s die je kunt maken met de Wii, maar Home gaat veel verder dan dat. Je kunt hier bestanden delen, emoties delen, voicechatten, winkelen en zelfs je eigen virtuele woning inrichten met een eigen personage dat je van top tot teen zelf kunt aanpassen. Voel je je een beetje eenzaam? Dan kun je zo bij een vriend op bezoek gaan. Heb je zin in een arcadespelletje? Dan houdt niemand je tegen om naar een arcadehal te gaan.
Zo kan je ook clan-meetings afspreken in de virtuele woning van een vriend of vriendin en samen met anderen een zelfgemaakt filmpje kijken op een mooie Bravia-tv. Daarnaast kan je vanuit Home ook gemakkelijk demo’s downloaden via het PlayStation Network. Kortom, bijna alles is mogelijk in Home.

Home zal in de lente van 2008 te downloaden zijn voor de PlayStation 3.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ik heb geen PS3 dus niet echt boeiend nieuws 🙁

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    dan antwoord je toch niet?

    Home gaat echt de shit worden. als het eenmaal loopt met meerdere spelers online zie k echt wel een soort second live ontstaan.

  3.   
    DeFx's avatar

    Leuk idee.
    maar ik heb 360 nu en ps3 gehad ik speel echt vaak online en als kijk lijkt ps3 een beetje uitgestorven online.
    dus ik denk dat zo een idee het beste op xbox uitgewerkt had kunne worden.
    Want xbox live is echt een community en dat gevoelheb ik bij ps3 niet.

    het is maar een mening geen commentaar 😳

  4.   
    ChielB's avatar

    Maar is Home dan geen feature om de PS3 community op te wekken en te ondersteunen?

  5.   
    Kaassouffl3's avatar

    we zullen zien..

  6.   
    Koen's avatar

    Ik denk dat het alleen leuk is voor even, maar dat het na een tijdje de lol alweer over is.

  7.   
    Ment@l's avatar

    hoeveel gaat ie kosten dan??

  8.   
    ps3 gek's avatar

    wieriemaster schreef, "dan antwoord je toch niet?

    Home gaat echt de shit worden. als het eenmaal loopt met meerdere spelers online zie k echt wel een soort second live ontstaan."

    GN homeparty!!! 😆 😛 Dit wordt echt vet.

  9.   
    Lashrom's avatar

    ikkehaha schreef, "hoeveel gaat ie kosten dan??"

    Hij gaat denk ik niks kosten.. Gewoon gratis downloaden.. Maar voor unieke meubels in je kamer moet je denk ik wel betalen.. En sommige items kun je als bonus hebben omdat je zeg maar een spel hebt gekocht.. En dan krijg je een unieke item van die spel !