Maak en verander je eigen levels in Super Smash Bros. Brawl

Nintendo heeft alweer een hele leuke feature voor Super Smash Bros. Brawl onthuld, namelijk een Stage Editor. Hiermee kun je je eigen levels maken en bestaande levels veranderen. Je begint met het kiezen van een grootte, een achtergrond en een muziekje en vervolgens zul je de 2D-levels waar Super Smash Bros. Brawl uit bestaat, helemaal zelf vorm kunnen geven. Blokken, ladders, power-ups, het is allemaal te plaatsen en waar je maar wilt. Uiteraard is dit ook in real-time te testen.

Vervolgens zijn deze uiteraard te bespelen maar ook te uploaden naar vrienden of naar Nintendo. De uitgever zal vervolgens elke dag één level ter download selecteren, zodat iedereen op de wereld kan matten in jouw creatie. Hiermee zet het Japanse bedrijf een belangrijke nieuwe stap op het gebied van user generated content, een factor die erg belangrijk is voor de houdbaarheid van de game.

Super Smash Bros. Brawl bouwt verder door op de succesformule van zijn voorganger (Super Smash Bros. Melee) op de Gamecube. Het zal dus weer de bedoeling zijn elkaar zo hard en vaak mogelijk te meppen en elkaar uiteindelijk het level uit te slaan. Opvallend is dat dit niet met de speciale mogelijkheden van de Wiimote en Nunchuck zal gebeuren, maar men heeft ervoor gekozen het bij een klassieke besturing te houden.
Super Smash Bros. Brawl bevat vele levels en tientallen personages, waaronder natuurlijk Mario, Pikachu, Link, Kirby, Samus, Donkey Kong en Bowser. Maar ook nieuwe personages zoals Pit (Kid Icarus), Zero Suit Samus (Metroid: Zero Mission), Metaknight (Kirby), Wario en Solid Snake (Metal Gear Solid) zijn aangekondigd. Daarnaast zal ook Sonic misschien zijn opwachting maken. Super Smash Bros. Brawl wordt naast de ideale partygame ook nog eens een online titel. Het zal een van de eerste games zijn die online gespeeld zal kunnen worden op de Nintendo Wii.

Super Smash Bros. Brawl verschijnt in de Verenigde Staten op 3 december voor de Nintendo Wii, een Europese release mogen we waarschijnlijk pas in 2008 verwachten.

  1.   
    Fawaka-W's avatar

    damnz dit is heeeeel vet! dit spel gaat denk k dat online gebeure van nintendo echt op de kaart zetten.
    online spelen
    online levels
    multi player coop
    online scoreboard

  2.   
    Rock-in's avatar

    He, maar hoe kan het nu weer 2D zijn. Daarnaast staat op 1 van die pics een Cube controller. 😕 Ik dacht dat dit deel van Super Smash Brothers in 3D zou zijn ( groot deel dan ).

  3.   
    Jarek's avatar

    lijkt me echt mooi

  4.   
    martijnvi1's avatar

    @ rock-inn

    Het spelen van brawl is ook mogelijk met cube controller en
    verder ook nog met alle andere controllers die de wii ondersteunt

  5.   
    slceel's avatar

    Daarnaast zal Sonic misschien ook zijn opwachting maken.

    Het is al een tijdnje zeker dat Sonic erin komt hoor, kijk maar op de officiele site van Super Smash Bros. Brawl

  6.   
    martyntjee's avatar

    slceel schreef, "

    Daarnaast zal Sonic misschien ook zijn opwachting maken."

    Het is al een tijdnje zeker dat Sonic erin komt hoor, kijk maar op de officiele site van Super Smash Bros. Brawl

    als jij al tijdje op GN was had je eht ookal gewete 🙄
    het is hier ook al aardigetijd bekend

  7.   
    BKiller's avatar

    wieriemaster schreef, "damnz dit is heeeeel vet! dit spel gaat denk k dat online gebeure van nintendo echt op de kaart zetten.
    online spelen
    online levels
    multi player coop
    online scoreboard
    "

  8.   
    matthijs 2088's avatar

    niet mijn soort game maar lijkt me wel ok 😉

  9.   
    Rock-in's avatar

    Suprime Link schreef, "Heel leuk maar veel te ingewikkeld voor mij denk ik 😆 "

    Srsly !? 😆 Het is een kies-en-neer-pleuren editor. Je kiest een basis, vervolgens een waslijst aan onderdelen. Je gooit wat moois neer, dan kun je gaan testen. Na een leuk level gemaakt te hebben, kan er gespeeld worden. 😛