Nieuwe details van Rock Band uit interview

Iemand van thebpps had een interview met een medewerker van Harmonix die eerlijk antwoordde op de vele vragen over hun jongste geesteskind Rock Band. Allereerst: er is positief gereageerd op de aankondiging van de PS2 versie maar er komen steeds meer vraagtekens bij een versie zonder online en downloadable content;2 twee punten waar Harmonix juist de nadruk op heeft gelegd bij de next-gen versies. “Rock Band is built as a next generation title with a focus on downloadable content and online multiplayer, the PS2 just isn’t built for those ideas.” De PS2 versie is duidelijk gericht op Guitar Hero fans die nog geen PS3 of 360 hebben en om die gamers toch wat mee te laten krijgen van de Rock Band ervaring is Harmonix bereid om een paar features eruit te slopen. De downloadable nummers die via PSN en Xbox Live worden verspreid komen misschien naar de PS2 in de vorm van een uitbreiding op disc, a-la Guitar Hero: Rocks the 80’s.

Over verschillen tussen de PS3 en 360 versies: na wat problemen loopt de PS3 versie even soepel als de 360 versie. Het enige wezenlijke verschil is dus dat de PS3 gitaren wireless zijn de 360 gitaartjes nog altijd vast zitten met een draad. Dat komt omdat Microsoft een flinke smak geld rekent voor het gebruiken van zijn wireless technologie, wat de bundel nog duurder zou maken. Harmonix is ook niet bang voor Guitar Hero. Dat komt omdat zij Rock Band als de evolutie van Guitar Hero beschouwen en GH3 meer een herhalingsoefening. Daarbij vinden ze €70 niet veel geld voor 2 extra instrumenten om mee te rocken.

Na Rock Bands release krijgen we elke week nieuwe tracks via Xbox Live en PSN. De prijs per nummer is nog onbepaald. Verwacht een iTunes-achtig model waarbij een album goedkoper is dan alle liedjes apart kopen. Het apart kopen kan wel dus mensen die zich bedrogen voelden door het de Guitar Hero 2 pakketten waarbij je 3 songs per keer moest kopen zullen tevreden zijn. Als laatst bevestigde de medewerker dat je tussen de 40 en 50 nummers op het diskje zitten zonder DLC en unlockables mee te tellen.

Rock Band is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm moet overgieten naar de Xbox 360, PS2 en PS3. Rock Band wordt ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die mede verantwoordelijk was voor de Guitar Hero-reeks. De game speelt net als Guitar Hero: je moet noten op de maat spelen. De game kan worden gespeeld met vier personen, waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band zal begin 2008 uitgebracht worden voor de PlayStation 3, PlayStation 2 en Xbox 360.

  1.   
    Nielskuhhveki's avatar

    Is toch goed voor ps3 dat ze draadloos kunnen 😆
    Maar volgens mij is het toch duur als je zegmaar alle instrumenten koopt etc en dan nog liedjes wilt 😕

    Ik ga wel voor guitar hero 3 😀

  2.   
    SjaakSnel's avatar

    Ze hebben weer een nieuwe manier gevonden om ons geld te stelen:(

  3.   
    xbox360's avatar

    het is een vet game maar niks voor mij 😆 xbox 360

  4.   
    SjaakSnel's avatar

    robinjacobs schreef, "het is een vet game maar niks voor mij 😆 xbox 360 "

    Heb ik:P Maar ps3 is ook goed:P

  5.   
    patrick123's avatar

    ja oke maar ik wil ook wat ervan kwijt dat het wel een mooie game kan zijn !
    neem mij ik hou niet van monsters maar nu ik er een heb is hij wel mooi !
    (al hou ik er nog steeds niet van alle games )
    als de demo er is moet je hem ge woon proberen ! 😉

  6.   
    blackzion's avatar

    nice gamepie maar niet besteed aan mij 😛