Analist: LittleBigPlanet kan console seller worden in Japan

LittleBigPlanet is een game waar zowel het publiek als Sony zelf veel van verwacht. Deze puzzelgame zal vooral dankzij de ongekende mogelijkheden van user-created content voor heel veel afwisseling gaan zorgen. Michael Pachter, analist voor Wedbush Morgan, liet onlangs weten dat hij erg onder de indruk was van de consumentenreacties op LittleBigPlanet tijdens de afgelopen Tokyo Game Show.

    “Each game appears to be well positioned to resonate with the Japanese audience […] We think that LittleBigPlanet will be a console seller in Japan.”

De PlayStation 3 loopt momenteel in Japan nog achter op de Nintendo Wii. De goedkopere Wii zou volgens recente rapporten de PS3 al met een verhouding 4:1 overtroffen hebben, maar volgens Pachter kan een titel als LittleBigPlanet de verhoudingen een stuk meer in het voordeel van Sony doen verschuiven.


LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

LittleBigPlanet zal begin 2008 verschijnen voor de PlayStation 3.

  1.   
    Neolite's avatar

    een beetje normaal mens betaalt echt niet 350 euro meer vanwege 1 spel 8)

  2.   
    ChielB's avatar

    Het is niet de afweging Wii vs PS3 die ze maken, maar alleen of een bepaalde game de console interessant genoeg kan maken. LBP is toch een behoorlijk ambitieus project en ik kan me voorstellen dat zoiets zeker de Japanse markt wel aanspreekt.

  3.   
    ps3 gek's avatar

    Komt dit ook op blu ray?

  4.   
    Mick.W's avatar

    ps3 gek schreef, "Komt dit ook op blu ray?
    "

    Volgens mij niet

    ChielB schreef, " Het is niet de afweging Wii vs PS3 die ze maken, maar alleen of een bepaalde game de console interessant genoeg kan maken. LBP is toch een behoorlijk ambitieus project en ik kan me voorstellen dat zoiets zeker de Japanse markt wel aanspreekt."

    Maar wat ik niet snap is dat tijdens de TGS de xbox360 beter scoorde dan de ps3 terwijl er heel weinig gameconsole’s worden verkoopt 😕

  5.   
    FableFreaked's avatar

    neolite schreef, "een beetje normaal mens betaalt echt niet 350 euro meer vanwege 1 spel 8) "

    o jawel hoor 😛 maar ik niet

  6.   
    denjaap's avatar

    hoeveel gaat deze game kosten ?