Insider lekt Home informatie naar buiten toe

Home was hét gespreksonderwerp tijdens de Game Developers Conference 2007 maar sindsdien is deze virtuele leefomgeving voor de PS3 van de collectieve radar verdwenen. De beta is al aan de gang en een ‘insider’ heeft wat informatie gelekt.

De drie gebieden waarvan we al wisten (een lobby, een bioscoop en een spelletjes-ruimte) zijn open en werken prima volgens de insider. Communicatie, via keyboard, headset of de controller, is al volledig geïmplementeerd en werkt erg goed.

Sony heeft een lange tijd geleden al bepaald wat er in de maandelijkse updates moest zitten; de insider meldt dat ze die mijlpalen bij lange na niet hebben gehaald. Alle features die recentelijk aangekondigd zijn, zoals het uitnodigen van mensen in Home om een game te spelen, zitten nog niet in de beta. De veel besproken Trophy-room, waar je je ‘achievements’ in 3D kan bekijken, is ook nog nergens te bekennen. Het wordt dus binnenkort nog even afwachten of de definitieve versie niet te erg gaat tegenvallen, want binnen twee maanden moet deze simulatie al te downloaden zijn voor je PlayStation 3.

Home is een virtuele ontmoetingsplek voor online PS3-gamers. Het lijkt op het eerste gezicht een klein beetje op de Mii’s die je kunt maken met de Wii, maar Home gaat veel verder dan dat. Je kunt hier bestanden delen, emoties delen, voicechatten, winkelen en zelfs je eigen virtuele woning inrichten met een eigen personage dat je van top tot teen zelf kunt aanpassen. Voel je je een beetje eenzaam? Dan kun je zo bij een vriend op bezoek gaan. Heb je zin in een arcadespelletje? Dan houdt niemand je tegen om naar een arcadehal te gaan.

Je kunt zo ook clan-meetings afspreken in de virtuele woning van een vriend of vriendin en samen met anderen een zelfgemaakt filmpje kijken op een mooie Bravia-tv. Daarnaast kan je vanuit Home ook gemakkelijk demo’s downloaden via het PlayStation Network. Kortom, bijna alles is mogelijk in Home.

Home zal vanaf oktober te downloaden zijn voor de PlayStation 3.

  1.   
    Nielskuhhveki's avatar

    Opschieten dus xD

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    maar ja daar voor is het ook beta he

  3.   
    ps3 gek's avatar

    Het maakt me niet veel uit al duurt het wat langer. Als het maar te downloaden zal zijn. Wat zou er anders zo goed zijn aan het PSN behalve het online gamen?

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    waarom proberen ze toch altijd bij elk tegenvallertje bij sony gelijk een drama ervan te maken…. *zucht*
    we mogen al blij zijn dat sony zo een Home ding maakt! ze konden net zo goed zelf ook zo een simpel veel goedkopere droge menutjes gebruiken zoals op de Wii en Xbox.

  5.   
    FableFreak's avatar

    begrijo er niks van