Ontwikkelaar verklaart uitstel Age of Conan: Hyborian Adventures

Funcom en Eidos maakten eerder deze maand al bekend dat de brute MMO Age of Conan: Hyborian Adventures uitgesteld is van oktober naar 25 maart volgend jaar. Feedback van de beta-periode was de voornaamste reden voor dit uitstel en vandaag heeft Funcom tekst en uitleg gegeven.

Het blijkt dat veel beta-testers nogal wat problemen ondervonden met het combo-systeem, dat vrij complex zou zijn. Funcom gaat er flink mee bezig en straks zal je de mogelijkheid krijgen om zoveel combo’s te gebruiken als je wilt en voor elke combo kan je een klikbare hotkey aanmaken. Het zal echter wel nog steeds noodzakelijk zijn om bepaalde manoeuvres uit te voeren voordat je sequentiële moves kunt uitvoeren.

De hotbar zal straks ook één groot geheel worden en geen afzonderlijke delen, zoals eerst het geval was. Daarnaast zullen reeds gebruikte combo’s doorgestreept worden, zodat het duidelijk is wat je resterende mogelijkheden zijn. Verder zal men ook de specialisaties van diverse klassen op de schop nemen. Spell casters hebben bijvoorbeeld genoeg aan 3 mogelijkheden in plaats van 5, dus zullen die het met 2 minder moeten doen.

Ten slotte gaf Funcom aan dat, als alles goed gaat verder, ze rond de Kerst wel klaar zullen zijn en zeker geen vijf volledige maanden nodig hebben voor de resterende ontwikkelingen. Het bedrijf wilde zich echter wel de ruimte gunnen om straks alsnog wat bij te schaven, mocht dat nodig zijn. Vandaar dat er gekozen is voor een nieuwe releasedatum medio maart 2008.

Age of Conan: Hyborian Adventures is een MMORPG gebaseerd op het boek “The Hour of the Dragon”. In een wereld met wrede goden, mythische wezens, verloren beschavingen en een worstelend menselijk ras, heeft de machtige Conan zich opgewerkt tot koning van Aquilonia. Maar zijn heerschappij staat op instorten door de bedreiging van oude, kwade machten. In deze fantasy-wereld maak je kennis met zwarte magie en brute gevechten. In dit duistere universum mag jij een boodschapper van de dood worden. Geen vrolijke omgevingen, geen speelse zoektochten, maar een afbrokkelend rijk waarin een hevige strijd uitgevochten wordt.

Age of Conan: Hyborian Adventures zal op 25 maart 2008 verschijnen voor de PC en Xbox 360.

  1.   
    TheDude's avatar

    Tja, wel zo handig om ruim de tijd te nemen, anders blijf je maar uitstellen…