Age of Conan wordt deze zomer free-to-play

Funcom kondigde vanochtend aan dat Age of Conan gratis te spelen is vanaf deze zomer.

Deze switch zal zorgen voor nieuwe content en zo wordt ook de naam van de game veranderd naar Age of Conan: Unrated. De betaalde mogelijkheid zal blijven en zo zal je in de gratis versie wel moeten betalen voor expansions en items. Overigens krijg je wel de mogelijkheid om Level 80 te behalen. De mensen die betalen voor de game worden na de switch ook wel bekend als ”Premium Members”.

De herstart van de MMO brengt ook twee solo, verhaal gebaseerde, dungeons met zich mee, genaamd The Breach en The Forgotten. Er zal ook in het najaar een Adventure Pack verschijnen, waarin karakter van de aankomende Conan film zullen worden gebruikt.

Zo vertelde Executive Producer Craig Morrison dat de veranderingen te maken hebben met de toestroom van mensen na de film. Zo verwacht hij dat veel mensen geïnteresseerd raken door de film en dan dit spel graag willen spelen.

The time is right for Age of Conan now as we recognised the opportunity presented by the increased profile of the license, with the new Conan movie coming out this Fall
That meant that we felt that the time had come to make the switch to ensure we had the best possible position and availability for when that interests increases, so that we could draw in even more users to this wonderful world that we have brought to life.

 1.   
  Supermanneke's avatar

  Het enige wat ik ervan kan herinneren is de looks, de music en de starting area (die echt ongelooflijk goed was vergeleken met die van andere MMOs). Maar de rest van de game was gewoon nog niet af, maar als ze toch f4p gaan toch maar weer eens uitproberen. Al hoop dat m’n chars er nog zijn…

 2.   
  LennardF1989's avatar

  Mejunior schreef, "Het enige wat ik ervan kan herinneren is de looks, de music en de starting area (die echt ongelooflijk goed was vergeleken met die van andere MMOs). Maar de rest van de game was gewoon nog niet af, maar als ze toch f4p gaan toch maar weer eens uitproberen. Al hoop dat m’n chars er nog zijn…"

  Age of Cohan was gewoon 2 compleet verschillende games in één. Je had de starting area en het wormvormige aanhangsel wat daarna kwam.

  De meeste mensen zouden in een 10 dagen trial nooit uit de starting area kunnen komen en dus nooit weten wat hen daarna te wachten stond zonder de game eerst aan te schaffen, daarom was starting area super gepolished – een zeer epische ervaring, niet te vergeten – , maar de rest… niet.

 3.   
  huntedjohan's avatar

  had al ergens via een link gelezen dat je behoorlijk ingekort word met de F2P versie, jammer dat er in de verhalen van GN en tweakers alle 2 niets over los gelaten word. ging over beperkt chars kunnen aanmaken en communicatie beperkingen wat ik er nog van onthouden heb.

 4.   
  Verluci's avatar

  oww, wel leuk

 5.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ik ga liever nog wel een keer de films met Arnold kijken 🙄

 6.   
  Menyz0r's avatar

  Yeaaahh, ik ben echt iemand die het belachelijk vind om per maand te betalen voor een spel maar Age of Conan trok me echt zwaar aan, nu word ie f2p en kan ik hem alsnog spelen (: !
  😀

 7.   
  NightWidow's avatar

  huntedjohan schreef, "had al ergens via een link gelezen dat je behoorlijk ingekort word met de F2P versie, jammer dat er in de verhalen van GN en tweakers alle 2 niets over los gelaten word. ging over beperkt chars kunnen aanmaken en communicatie beperkingen wat ik er nog van onthouden heb. "

  Er word wel aangegeven dat er voor bepaalde mogelijkheden betaald moet worden. Maar je hebt een punt.