‘Wereldwijde lancering voor Rock Band wordt moeilijk’

RedOctane, ontwikkelaar van de concurrent Guitar Hero, zet vraagtekens bij het gelijktijdig uitbrengen van Rock Band over de gehele wereld. Het ontwikkelen, maar vooral het produceren van een eigen controller kost zoveel tijd, dat een releasedatum voor het einde van dit jaar moeilijk kan gaan worden. Charles Huang, de man van RedOctane, baseert dit op zijn eigen ervaring.

De release op verschillende consoles maakt het ontwikkelen en produceren van een controller extra gecompliceerd. Huang kijkt dan ook niet raar op wanneer Australië de titel niet voor Kerstmis heeft. Lees de rest van zijn uitspraken hier.


Rock Band is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm moet overgieten naar de Xbox 360 en PS3. Rock Band wordt ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die mede verantwoordelijk was voor de Guitar Hero-reeks. De game speelt net als Guitar Hero: je moet noten op de maat spelen. De game kan worden gespeeld met vier personen, waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Begin alvast met het houden van audities, je kan Rock Band in november gaan halen voor de Xbox 360 en PS3. Als dat dus lukt.

  1.   
    Menno Schellekens's avatar

    Wacht ff… De maker van GUITAR HERO bekritiseerd de keuzes van zn EX, Harmonix, om iets coolers te doen wat zij kunnen? 👿 Get over it: Harmonix heeft meer aan MTV en EA als partners dan aan Activision en Red Octane 😆 alleen maar goed voor ons gamers 😉

  2.   
    Carmen07's avatar

    Guitar Hero was heel leuk, maar een complete band met nep-instrumenten is wel erg zielig. 😆

  3.   
    Lasso's avatar

    Het is niet echt kritiek. In tegendeel, wanneer het EA toch lukt zullen ze als RedOctane sportief is een compliment krijgen.