Rock Band in november, totaalpakket voor 200 euro?

We weten allemaal al dat Rockband prijzig wordt, maar het doet nog altijd pijn om het definitieve bedrag onder ogen te zien. Op Amazon kan je nu de Rock Band Special Edition bestellen voor $200. Dit pakket bevat het spel, een gitaar (draadloos bij de PS3 versie), een drumstel en een microfoon. Volgens Amazon komt de game in Amerika uit op 20 november, iets wat we al eerder hebben gehoord, maar in de jongste editie van GamePro staat dat er een wereldwijde release komt op 6 november. EA en Harmonix willen alleen bevestigen dat de game in november komt, ze noemen nog geen datum.

EA heeft de vele prijsgeruchten eerder al verworpen, maar het gebeurt niet elke dag dat Best Buy, Amazon en nog een stel andere winkelketens allemaal dezelfde ‘schatting’ maken. Daarnaast rollen er wel vaker berichten uit de geruchtenmolen die spreken van een 200 dollar/euro pakket met alles erin. Dat zou een mooi gebaar zijn naar de fans toe, aangezien het voordeliger is dan alles apart te moeten kopen, wat neer zou komen op een bedrag van $240. Ook financieel is een goedkoper totaalpakket het slimste, aangezien EA het meeste geld van plan is binnen te halen met downloadable content.


Rock Band is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm moet overgieten naar de Xbox 360 en PS3. Rock Band wordt ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die mede verantwoordelijk was voor de Guitar Hero-reeks. De game speelt net als Guitar Hero: je moet noten op de maat spelen. De game kan worden gespeeld met vier personen, waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Begin alvast met het houden van audities, je kan Rock Band in november gaan halen voor de Xbox 360 en PS3.

 1.   
  TheDude's avatar

  Ben nog altijd benieuwd of dit concept gaat werken, een beetje ‘met je vrienden muziek maken via een game’. Stevige prijs, dat wel, maar je moet het dan wel inschatten waarbij je met meerderen de diverse onderdelen koopt. Als je dan met 3-4 man zo’n game aanschaft is het in verhouding net zo duur als een gewone, losse game.

 2.   
  Menno Schellekens's avatar

  tis al bewezen dat het werkt op kleinere schaal met GH2 in co-op. Harmonix hamert erop dat het mogelijk is om 1 instrument te kopen en van de game te genieten. Dus als je wil zingen en drummen dan is dat mogelijk! Maar tis natuurlijk niet dezelfde ervaring….

  Trouwens, het volledige pakket bestaat uit 3 instrumenten he, dus moet je alsnog een gitaar bijkopen ๐Ÿ˜† ik deel met 1 ander persoon en het derde insturment is voor gasten 8)

 3.   
  TheDude's avatar

  Ja, op kleinere schaal. Co-op is ook zeker ingeburgerd, maar dat is nog steeds een gewone/standaard multiplayer wat je dan speelt. Hiermee willen ze toch echt dat je een bandje ofzo ergens in de garage gaat opzetten.

  Wat mij betreft erg idealistisch en optimistisch, waarbij ze vooral een beetje proberen in te haken op het succes van Guitar Hero.

 4.   
  Menno Schellekens's avatar

  Ze proberen niet in te haken, het zijn de makers van Guitar Hero… Tis gewoon een natuurlijke evolutie. Daar komt bij: de insturmenten zijn niet zo groot. De drums komen bij een volwannen man tot de knieen en de gitaar is een exacte 3/4 replica van een fender nogwat. Als je hier en daar wat wilt slepen heb je helemaal geen garage nodig ๐Ÿ˜†

  Rockband gaat op zoveel manieren ‘above and beyond’ Guitar Hero, tis alleen jammer dat de makers van GH die naam er niet op mogen plakken, dan had de ‘brand recognition’ factor veel geholpen met de verkopen.

 5.   
  TheDude's avatar

  Sure, Guitar Hero op een game met drums en zang? ๐Ÿ˜†
  Maar dat ze de makers van Guitar Hero zijn wil niet zeggen dat ze zelf niet op bepaalde successen kunnen inhaken. Dit oogt namelijk precies als een GH-kloon, alleen dan met meer instrumenten/mogelijkheden om je nummers te spelen.

  Maar goed, ieder zo z’n ding en het is gewoon niet mijn ding. Guitar Hero is briljant, maar in dit geval ga ik dan toch liever voor de echte instrumenten. 8)

 6.   
  ChielB's avatar

  Hmm, misschien rond november maar eens een paar 2e hands vrienden op marktplaats zoeken. ๐Ÿ˜›
  Dit klinkt wel vet, maar het is een stevige investering om zo’n hele set te halen.

 7.   
  Menno Schellekens's avatar

  Tis een kloon maar eentje met elke week DLC, customizable chars, logo’s en instrumenten. Eentje met meer content. Eentje die, zoals het er nu uit ziet, gewoon beter wordt.

  Niet dat Guitar Hero III slecht wordt, maar meer een voorafje 8)

 8.   
  darkwii14's avatar

  Het is net als Guitar HerO !!
  Na aperS heb de trailer gezien en het Was dus geen goeie trailer dus daarmee is het spell ook meteen te besslissen

  ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ

 9.   
  MauriceV's avatar

  toen ik de titel las schrok ik al 200 euro voor een spel maar je krijgt er een draadlose gitaar , drumstel en microfoon en drumstellen kunnen soms erg prijzig zijn maar lijkt me leuk alleen ga ik heb nie halen denk ik ๐Ÿ™‚

 10.   
  Menno Schellekens's avatar

  ”darkwii14″ schreef, "Het is net als Guitar HerO !!
  Na aperS heb de trailer gezien en het Was dus geen goeie trailer dus daarmee is het spell ook meteen te besslissen

  ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ‘ฟ "

  pardon?

 11.   
  EnVy DaMaG3R's avatar

  van dat geld koop ik liever een wii