E3: Midway maakt E3 lineup bekend

Zojuist heeft Midway haar lineup voor de aankomende E3 bekend gemaakt. De portfolio is hieronder te vinden, en wat opvalt is dat er vooral op meerdere consoles geïnvesteerd wordt. Niet enkel alles op Unreal Tournament 3 (die overigens alleen voor de PC in de planning staat, aldus dit persbericht. Het is echter al bekend dat deze (hoogstwaarschijnlijk) ook op de Xbox 360 wordt uigebracht), maar ook handheld titels krijgen aandacht, net als onbekende titels waardoor Midway weer een toonaangevend ontwikkelaar wil worden.

Stranglehold (PlayStation 3, Xbox 360, PC; augustus)

In Stranglehold speel je als Inspector Tequila, wiens ex-vrouw gekidnapt is door de Russische maffia in Chicago. De verhaallijn van de game is gelijk aan die van de film Hard Boiled, die net als de game door John Woo geregisseerd werd. In de game zul je moeten vechten tegen de onderwereld van Hong Kong en later ook in Chicago, waar de ontvoering plaatsvond. Naarmate de game verder vordert, worstelt Tequila steeds meer met z’n gevoelens om z’n familie te redden, maar dient hij zich toch aan de wet te houden. De gameplay zal lijken op die van Max Paine, alleen heb je veel meer moves en een uitgebreider wapenarsenaal. Hiernaast bevat de game nog een aantal leuke features als Massive Destructibility en Tequila Time, waarmee je in slow-motion een acrobatische actie kan uitvoeren.

BlackSite: Area 51 (PlayStation 3, Xbox 360, PC; September)

BlackSite: Area 51 is een next-generation game die het first-person shooter genre een nieuwe wending geeft. Daar waar andere FPS-games de nadruk leggen op veel actie en realistische graphics, gaat BlackSite: Area 51 nog een stap verder. De game schotelt je een combinatie voor van de beste technologie, game design en een sterke verhaallijn. Als speler moet je leiding geven aan jouw squad met Special Forces soldaten die heel direct op jouw orders en leiderschap reageren. Maak je als leider slechte keuzes, dan zal je team minder goed presteren, slechter schieten en sneller vermoeid raken. Aan jou de zware taak om de juiste keuzes te maken, waarbij je de orders van je superieuren moet afwegen tegen je eigen ethische waarden. Uiteindelijk zullen jouw acties en die van je squad bepalend zijn voor de uitkomst van BlackSite: Area 51 tijdens dit mogelijke keerpunt in de geschiedenis.

Unreal Tournament 3 (PC; eind 2007)

Unreal Tournament III wordt een compleet nieuwe Unreal Tournament, dat zelfs een grotere sprong maakt tussen de originele Unreal Tournament en de 2003 en 2004-versies. Dit nieuwe deel vervolgt het bekende Unreal Tournament concept: als een futuristische strijder neem je deel aan vele, heftige gevechten tegen sterke vijanden. Maak slim gebruik van de meest krachtige sci-fi wapens en voertuigen om jezelf naar de overwinning te leiden. Dankzij de sterke Unreal Engine 3 staat Unreal Tournament III grafisch als een huis en ook online valt er weer genoeg snelle actie te beleven. Tel daar nog eens bij dat je ook nog een uitgebreide Unreal Engine 3 toolset krijgt om je eigen levels, gametypes of mods te maken en het is duidelijk dat UT 3 een first person shooter op z’n best is!

Ultimate Mortal Kombat (Nintendo DS, November)

De ontwikkelstudio Other Ocean Interactive heeft eind vorige maand al aangekondigd dat ze de Mortal Kombat-serie ook naar de Nintendo DS zullen brengen. Dit kwam naar boven tijdens een gesprek met een van de grote breinen achter Mortal Kombat, Ed Boon. De nieuwe game zal Ultimate Mortal Kombat gaan heten en zal een omzetting zijn van de arcade-game Ultimate Mortal Kombat 3. Daarnaast biedt Ultimate Mortal Kombat ondersteuning voor een 2-speler lokale multiplayer en een online multiplayer. Verder zal de game voorzien worden van Puzzle Kombat, de Super Puzzle Fighter variant waarin aangepaste Mortal Kombat characters zullen strijden.

The Wheelman (PlayStation 3, Xbox 360, PC; Winter)

Als taxichaffeur weet Vin Diesel het bloed onder de nagels van zijn passagier vandaan te halen. Vin Diesel speelde eerder een hoofdrol in een game, en niet de minste. Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay werd zeer positief ontvangen door pers en gamers, en dus word zijn succes doorgezet. Midway, de ontwikkelaar van The Wheelman, besloot Vin te contracteren voor deze game, en zijn persoonlijkheid lijkt dan ook zeer geschikt voor deze rol waarin hij de stad onveilig maakt als driver bij bankovervallen en andere tuig-activiteiten.

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (PC)

Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar is de eerste MMORPG gebasseerd op J.R.R. Tolkien’s boeken van Lord of the Rings. In deze game creëer je een eigen held die zijn roem moet halen uit de strijd om Midden-Aarde. Dit doe je met behulp van de legendarische wapens die je zelf zult moeten vinden en waarmee je de talloze strategische gevechten aan gaat. Ook in deze MMORPG moet je natuurlijk je unieke reputaties opbouwen en hiermee je vijand proberen te overtreffen. De game speelt zich af in het legendarische rijk Eriandor waar onder andere de Gouw, Rivendel en Breeg liggen. Voor Midden-Aarde vormt er zich een steeds grotere drieging uit het donkere koninkrijk Angmar. Alleen de dappersten en de sterksten kunnen de kwade legers van Sauron tegenhouden. Je zult het onder andere op moeten nemen tegen Spiders, Trolls, Orcs, Barrow Wights en de Nazgûl, maar behalve al dat kwaad kun je ook een vrolijke ontmoeting met Elrond, Tom Bombadil, Bilbo, de Dúnedain of zelfs leden van het reisgenootschap zelf meemaken.

Hour of Victory (PC, eind 2007)

Hour of Victory waagt zich ook maar eens in de bittere concurrentiestrijd tussen de massale WOII-shooters die er op deze planeet rondlopen. Een grafische voorsprong op veroudere shooters heeft Hour of Victory al, aangezien de game optimaal gebruik maakt van de Unreal Engine 3. Drie personages staan je op te wachten om de strijd mee in te trekken, elk met hun eigen specialiteiten. Op bepaalde momenten in de game krijg je ook de mogelijkheid om tijdens een missie van personage te wisselen. Deze titel wordt vaak afgedaan als CoD-kloon, en daar zijn niet de minste redenen voor.

Zoals het een top-ontwikkelaar en uitgever beamt, zijn er ook bij Midway weer een handjevol titels met een hoog vaagheids-gehalte. Over deze titels is niets tot zeer weinig bekend, en zijn daarom aanwezig op de E3:

    Cruis’n (Wii, november)
    Aqua Teen Hunger Force Zombie Ninja Pro-Am (PlayStation 2, oktober)
    Game Party (Wii, november)
    Foster’s Home for Imaginary Friends: Imagination Invaders (Nintendo DS, november)
    TNA iMPACT! (PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PlayStation 2; lente)
    The Bee Game (Nintendo DS & Game Boy Advance, november)
  1.   
    PS4owner's avatar

    alleen lijken mij unreal tournament en stranglehold leuke spellen

  2.   
    patrick123's avatar

    Mooie spellen laat staan als ik ze krijg WOW ! 😀 8) 🙂 😉

  3.   
    Ranzaap's avatar

    Meh, ik ga alleen voor Blacksite: Area 51. Die demo op de Xdoos 360 is gewoon tha bomb! En natuurlijk voor de Unreal Tournament III Omdat ik de Unreal serie ook wel vet/interessant vindt!

  4.   
    Daodan's avatar

    Unreal Tournament III is al lang en breed bevestigd voor de Xbox 360 en PS3.. dat hier alleen de PC-versie wordt aangegeven betekent waarschijnlijk dat Midway alleen footage gaat showen die slaat op deze versie voor PC.
    In de officiële pressrelease staat hij trouwens ook aangegeven als ”Fall” (herfst), en niet ”eind 2007”.. niet officiële woorden verdraaien Diede. 😛

  5.   
    TheDude's avatar

    De eerste drie games worden allen top. Stranglehold voor de vette gameplay, snelle actie met UT3 en gewoon nog meer knalwerk met Blacksite. Nice! 😀

  6.   
    Kenneloth's avatar

    Cool een Mortal Kombat voor de DS, die moet ik zeker hebben! 😀