Capcom wordt eerste Japanse uitgever op Steam

Steam, het online distributiesysteem waar onder meer Eidos en Valve gebruik van maken, is al tijden razend populair. Niet alleen de diverse nieuwe games die worden aangeboden, maar ook vele oude klassiekers zijn erg in trek bij de gebruikers. Om nog maar even verder te gaan met de cijfers: de activiteit van online gameplay via Steam bedraagt gemiddeld 7 miljard speelminuten per maand. Daarnaast heeft Steam, gezien de oorspronkelijke opzet om automatische updates voor PC-games en applicaties aan te bieden, sinds de introductie van de service ruim 2.500 updates verstrekt.

Vandaag heeft uitgever Capcom bekend gemaakt dat ze ook van de diensten van Steam gebruik gaat maken. Diverse PC-titels zijn al beloofd om hun opwachting te maken op het online distributiesysteem. Capcom’s vice-president, Mark Beaumont, gaf aan dat de interesse in Steam is ontstaan door de toenemende wens om een groter PC-marktaandeel te behalen:

    “Steam is the right place for us to go with our titles. Valve has created a huge installed base of gamers who naturally fit with the profiles of the titles that Capcom develops”

Er staan al aardig wat games in de planning om op Steam te verschijnen. Devil May Cry 3: Special Edition zal later deze week al verschijnen, om volgende week gevolgd te worden door Onimusha 3. Lost Planet: Extreme Condition zal op 26 juni online verschijnen, terwijl Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix later dit jaar uitgebracht zal worden.

  1.   
    games-are-things-in-live's avatar

    Ik heb zelf ook steam en het is ecgt handig!!! Voor demos etc…… 😀 😀 😀
    Ik zou het meer mensen aanbevelen!!!

  2.   
    The Illusionist's avatar

    Lost Planet: Extreme Condition… 🙂

  3.   
    LXZ-76's avatar

    games-are-things-in-live schreef, "Ik heb zelf ook steam en het is ecgt handig!!! Voor demos etc…… 😀 😀 😀
    Ik zou het meer mensen aanbevelen!!!"

    ik speel fanatiek counterstrike dus, SAME here!!!