Half-Life 2 Black Box geschrapt

‘De Half-Life 2 Black Box is gecancelled.’ Dat bevestigde Doug Lombardi, Valve’s director of marketing, in een interview. ‘We gaan één pakket uitbrengen, The Orange Box, die beschikbaar zal zijn voor de PC (50 euro) en voor de Xbox360 en PlayStation 3 (60 euro).’

De zwarte bundel was bedoeld voor de mensen die geen interesse hadden in Half-Life 2 en Episode One, maar wel in de drie andere titels. In de oranje bundel zit namelijk, naast Portal, Team Fortress 2 en Half-Life: Episode Two, ook de volledige versie van Half-Life 2 en Half-Life 2: Episode One.

‘Degene die de PC versie van The Orange Box kopen krijgen drie aparte Steam product codes. Eentje is voor de drie losse games, eentje voor Half-Life 2 en een voor Episode One. Op deze manier kunnen kopers de codes weggeven als ze die niet nodig hebben.

Episode Two gaat verder waar de eerste stopte. Alyx blijkt nog in leven te zijn en verder zullen de Vortigaunts (de behulpzame aliens) een belangrijke rol spelen. De game zal zich, in tegenstelling tot de eerste episode, vooral afspelen in grote, uitgestrekte gebieden. De gevechten met de Combine (de slechte aliens) en de Striders (de grote robotspinnen) zullen daardoor ook wat uitgebreider en massaler zijn dan voorheen.

Verder krijg je in Episode Two te maken met een nieuwe tegenstander: de Hunter. Dit is een soort mini-Strider die naast een behoorlijke snelheid ook nog eens beschikt over een flinke voorraad kogels. Een andere toevoeging aan de game is de Strider Buster. Over dit nieuwe wapen zijn nog weinig details prijs gegeven, maar het doel van deze gadget moge duidelijk zijn.

Half-Life 2: Episode Two staat gepland voor het einde van dit jaar en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  R.andom H.ero's avatar

  ook de volledige versie van Half-Life 2 en Half-Life 2.

  ??

 2.   
  Recon's avatar

  De codes weggeven? Wat denken ze wel niet? Ik wil een Black Box!

 3.   
  TotalPicnic's avatar

  volledige versie van halflife 2 en halflife 2 <_< episode 1 zeker?

 4.   
  Cirdan's avatar

  denk het ook:P

 5.   
  Ruudjee's avatar

  Zolang Portal maar uitkomt 😀

 6.   
  Neolite's avatar

  jammer van die black box 🙁

 7.   
  Lasso's avatar

  Tja, vervelend als je eerdere delen al hebt gespeeld…

 8.   
  meatball's avatar

  hoe zou het dan zitten met de kopers die nu een HD2900XT hebben gekiocht, want daar zat namelijk een coupon in voor de die black box???

 9.   
  Rock-in's avatar

  idd stelletje zakkenvullers, de rest heb ik al 😛

 10.   
  Lasso's avatar

  meatball schreef, "hoe zou het dan zitten met de kopers die nu een HD2900XT hebben gekiocht, want daar zat namelijk een coupon in voor de die black box???"

  Nu al? Al voor de release?

 11.   
  Design's avatar

  Recon schreef, "De codes weggeven? Wat denken ze wel niet? Ik wil een Black Box!"

  Inderdaad. Ik ook!

 12.   
  gamer4ever's avatar

  jammer 😛 maar ik ga die orange boxwel kopen voor de pc 😉

 13.   
  patrick123's avatar

  jammer 🙁