Saints Row voor de PlayStation 3 toch niet gecancelled?

Afgelopen weekend kwam het spijtige nieuws naar buiten dat Saints Row zou zijn gecancelled voor de PlayStation 3. In plaats van zich te richten op het overzetten van het eerste deel, wilde ontwikkelaar Volition zich helemaal richten op het programmeren van het tweede deel, dat naast de Xbox 360 wel op de PlayStation 3 uit zou komen. Nu komt echter het nieuws naar buiten dat de PS3-versie van Saints Row helemaal niet gecancelled zou zijn.

De Amerikaanse website GamesWank komt namelijk met het nieuws dat THQ tegenover EB Games zou hebben verklaard dat Saints Row nog gewoon in ontwikkeling is en in 2007 zal verschijnen. De website heeft zelfs foto’s van een boxart weten te bemachtigen. Elk ander bericht dan dat Saints Row nog steeds naar de PS3 komt is niks anders dan een gerucht, aldus THQ.

Toch ziet de site er niet echt betrouwbaar uit en wordt er geen bron opgegeven. Of dit waar is, is dus nog maar te bezien. Hopelijk binnenkort meer nieuws.

In Saints Row speel jij niet een vast personage maar maak je je eigen karakter. Er zijn een aantal voorafgemaakte gezichten, maar je kunt ook zelf helemaal los gaan. De breedte van het gezicht, de hoogte van de wenkbrauwen en neus, de breedte van de neus, de dikte van de lippen, de grootte van het voorhoofd, het zit er allemaal in. Het is nog net geen Oblivion, maar het komt wel heel dichtbij.

Wanneer je vervolgens je eigen gangster hebt aangemaakt, wordt er een geinige cutscene afgespeeld waarin drie gangs elkaar helemaal afrossen, neerknallen en opblazen, terwijl jij midden in het spervuur zit. Even later word je geholpen en gerekruteerd door de 3rd Street Saints, een andere lokale bende. Je sluit je erbij aan en dient je eerst te bewijzen door een robbertje te vechten met een aantal leden. Daarna neem je wat missies aan waarin je andere gangs neer moet halen, en zo werk je je steeds meer op in het lokale bendeleven.

Saints Row is al enige tijd exclusief te spelen op de Xbox 360.

 1.   
  Cirdan's avatar

  maakt mij toch niet uit:P GTA IV komt toch uit 8)

 2.   
  Wouter's avatar

  Ik heb Saints Row al voor de 360… Misschien had ik moeten wachten tot GTA 4. Alleen toen wist ik nog niet dat ie uitkwam…

 3.   
  XGT_Spider's avatar

  denk je nou egt dat de egte fanboys een xbox only game in die tijd gaat kopen.
  Ik niet give me te GTA4

 4.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  yes eindelijk saints row
  er vet cool 8) 8) 8)

 5.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  ”Cirdan16″ schreef, "maakt mij toch niet uit:P GTA IV komt toch uit 8) "

  Helemaal met je eens. Je kunt veel beter een goeie Gta game kopen, dan een iets mindere goeie gta cloon 😉

 6.   
  patrick123's avatar

  nou jammer hoor 😥