PSP-redesign is eindelijk officieel bevestigd door Sony

Al een paar maanden wordt er in gameland gesproken over een nieuwe PSP, dit is echter een lange tijd ontkend. Sony zei dat er niks van waar was, en dat ze er nog niet eens aan gedacht hebben. Maar vandaag heeft de directeur van Sony UK (Ray Maguire) gezegd dat er al een tijdje aan een redesign van de PSP gewerkt wordt.

Het is een redesign van Sony’s handheld, en geen helemaal nieuwe handheld, aldus Maguire. Dit betekent dat de geruchten dat er een touchscreen zou komen niet waar zijn. De PSP wordt kleiner en lichter, of er een harde schijf danwel flashdrive in komt is nog niet bekend. Wel zegt Maguire dat een kleinere en lichtere PSP waarschijnlijk ook een lager prijskaartje kan gaan dragen. Verder zei hij dat de huidige PSP slechts een eerste indruk is van het nieuwere systeem wat er in de toekomst zal komen. Over een release datum is nog niet gesproken, maar hopelijk kunnen we je hier spoedig meer over vertellen.

  “In the longest term, of course we are always looking at ways to continue our platform development.”

 1.   
  Sp33dy's avatar

  Jammer zo lang heb ik de psp nog niet en waarom dan niet gewoon een psp 2 met een groter umd schijfje dat bijvoorbeeld gta sa ook op de psp past. 🙁

 2.   
  LXZ-76's avatar

  hopelijk kan je de psp 2 games ook op een psp spelen.
  Edit ik moet beter leren lezen, er staat redesign dus geen nieuwe handheld, dat betekend dus dat ook de games gewoon speelbaar blijven, net zoiets als gba en gba sp.

 3.   
  Fawaka-W's avatar

  Ik hou het bij de oude. de nieuwe heeft een T82 moederboard. (die zijn niet om te bouwen) 🙄

 4.   
  Mrn.'s avatar

  😡 Nou weet ik niet welke ik moet kiezen die oude of die nieuwe, irritant zeg 😛 .

 5.   
  Firef0x's avatar

  wieriemaster schreef, "Ik hou het bij de oude. de nieuwe heeft een T82 moederboard. (die zijn niet om te bouwen) 🙄 "

  oh jawel hoor 8)

 6.   
  patrick123's avatar

  wat een tegen valler dylan haha 😆