Pandemic onthult nieuwste project: Saboteur

Pandemic Studios is momenteel niet alleen bezig met Mercenaries 2, maar volgens de laatste editie van GameInformer werkt de ontwikkelaar ook aan een WOII-actiegame, getiteld Saboteur. Eerder dit jaar dook dit gerucht al eens op, maar nu is het alsnog bevestigd door Pandemic zelf. In tegenstelling tot de meeste andere WOII-games zal Saboteur zich afspelen in een grote, open wereld, zoals we die kennen van games als GTA, gemixed met normale first-person actie en stealth. Als speler strijd je mee met het Franse verzet en moet je zones bevrijden van de nazi’s.

Lijkend op de film Schindler’s List zullen de zones in de game zwart-wit weergegeven worden, maar zodra een zone succesvol is bevrijd zal deze kleur krijgen. Saboteur staat gepland voor 2008, zonder verdere details of platformen. De kans is groot dat de game in elk geval voor de PlayStation 3 en Xbox 360 zal verschijnen.

  1.   
    MetalGamer666's avatar

    Een free-roaming WWII-game? Hopelijk werken ze het goed uit

  2.   
    Bub’z's avatar

    wow, dat lijkt me best vet ^^

  3.   
    Remmie!'s avatar

    omg Saboteur was al een paar maandjes geleden aangekondigd maarja… lijkt me als nog wel vet 8)

    als ’t maar geen GTA wannabe game wordt 😆

  4.   
    ChielB's avatar

    @Remmie: in januari was het gerucht inderdaad al opgedoken, maar er is een verschil tussen een gerucht en de officiële bekendmaking. Hoewel geruchten toch ook vaak waar blijken te zijn, dat natuurlijk wel. 8)

  5.   
    Ruudjee's avatar

    Nou, dat moet wel een heeeele grote wereld worden denk ik zo 😕

  6.   
    Geniaal's avatar

    Lijkt me wel vet 😉

  7.   
    Remmie!'s avatar

    @ChielB je heb gelijk 😳

  8.   
    Cirdan's avatar

    fuck alweer in Frankrijk? Waarom nooit Nederland of ergens anders? 😕 het is altijd Frankrijk…oowkay, daar is wel iets gebeurd waardoor de geschiedenis is veranderd(D-Day)..maar verders ook niet(alsof dat niks is ‘de geschiedenis veranderen’:P)

  9.   
    MetalGamer666's avatar

    Brothers in Arms:Hell’s Highway zal gaan over Operation Market Garden. Als ik me goed weet te herinneren situeerde dat zich in Nederland.

  10.   
    ChielB's avatar

    Klopt, dat wordt een stevig stukje Nederland. 😉
    Tja, alle locaties zijn ondertussen al wel diverse keren langs gekomen in games, dus ze moeten toch iets anders blijven verzinnen om nog wat ‘vernieuwing’ te brengen.

  11.   
    Cirdan's avatar

    @ Metalgamer666

    dat klopt wel maar dat is maar 1 van de weinige games dat afspeelt in Nederland.