Home was ooit bedoeld voor de Playstation 2

Home is hot! Het goed bewaarde geheim van Sony was de afgelopen tijd stof voor veel discussie. Veel mensen vonden het fantastisch, anderen hadden er kritiek op. Leuk is nu om te weten dat de ontwikkeling van Home al een tijdje onderweg was. Sterker nog: Home was bedoeld voor de Playstation 2!

Phil Harrison, van Sony Worldwide Studios, lichtte toe: “It actually started life as PlayStation 2 and was going to be a way of creating a very simple 3D lobby system that could connect a bunch of games together. And then when we started to explore it and realised the power of it, we thought actually this should be a platform initiative and this is something we should bring to all PlayStation 3 games and all PlayStation 3 users.”

Bij Sony hadden ze dus al snel door zuinig te zijn met Home. Het concept zag er zo goed uit, dat men besloot te wachten tot de Playstation 3 er was. Een slimme keuze achteraf, nu Xbox Live zo’n succes is. Dan kan je alle hulp goed gebruiken!

Ondanks alle positieve reacties waren er ook wat negatieve berichten. Veel mensen zagen het nut niet in van video’s kijken in een virtuele wereld. “Dan zet je de video toch gewoon direct op je tv?”

Harrison is het daar echter niet mee eens. Hij ziet grote mogelijkheden met deze ‘functie’; “We’ve actually experimented with this and it’s quite compelling to be stood with your character in front of a video wall talking about what you’re watching. That combination of community and content merged together into the same experience is actually really quite fascinating. And we’re not entirely sure where it’s going to go yet, but it’s a very positive start.”

In oktober gaan we het allemaal zien, dan is Home te downloaden op je Playstation 3. De Beta-tests zullen in april al van start gaan. Home zal gratis verkrijgbaar zijn via Playstation Network en er wordt naar gestreefd om het programma onder de 500 mb te houden qua grootte.

  1.   
    Tom's avatar

    Home is voor mij een ‘leuke toevoeging’. Erg geinig bedacht, maar ik zou er geen PS3 voor kopen. Het gaat immers toch om die games, en dan maakt het voor mij niet zo veel meer uit dat ik eventueel kan rondlopen met een virtueel poppetje. Dat doen ik toch in games al?

  2.   
    Ruudjee's avatar

    Helemaal mee eens ;).
    Is gewoon een leuke toevoeging, verder ook niks.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    nee ik zou hier ook geen ps3 voor kopen maar het is wel leuk

  4.   
    Cirdan's avatar

    het is ook volgens mij ook geen reden van Sony om meer PS3 te gaan verkopen door Home..het is meer een leuke toevoeging van de PS3 en als je een PS3 koopt gaat het puur om de games;)