Saints Row verliest exclusiviteit: straks ook op de PlayStation 3

Een paar weken terug was er al het gerucht dat Saints Row mogelijk naar de PlayStation 3 zou komen. Vandaag is het gerucht officieel bevestigd door THQ. De uitgever meldt dat de game deze lente nog zijn PS3-debuut zal maken, geheel voorzien van next-gen graphics, uitgebreide mogelijkheden om je character te pimpen en een ongekende keuzevrijheid.

In Saints Row speel jij niet een vast personage maar maak je je eigen karakter. Er zijn een aantal voorafgemaakte gezichten, maar je kunt ook zelf helemaal los gaan. De breedte van het gezicht, de hoogte van de wenkbrauwen en neus, de breedte van de neus, de dikte van de lippen, de grootte van het voorhoofd, het zit er allemaal in. Het is nog net geen Oblivion, maar het komt wel heel dichtbij.
Wanneer je vervolgens je eigen gangster hebt aangemaakt, wordt er een geinige cutscene afgespeeld waarin drie gangs elkaar helemaal afrossen, neerknallen en opblazen, terwijl jij midden in het spervuur zit. Even later word je geholpen en gerekruteerd door de 3rd Street Saints, een andere lokale bende. Je sluit je erbij aan en dient je eerst te bewijzen door een robbertje te vechten met een aantal leden. Daarna neem je wat missies aan waarin je andere gangs neer moet halen, en zo werk je je steeds meer op in het lokale bendeleven.

Saints Row is al enige tijd exclusief te spelen op de Xbox 360 en zal in de lente uitgebracht worden voor de PS3.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Gaaf zeg dan kan ik het ook eens proberen op de ps3. Maar ik hoop echt dat het spel Dead Rising ook naar de ps3 komt want dat is echt een spel waar ik naar uit kijk anders moet ik een xbox360 kopen alleen maar voor DAT spel en dat doe ik niet. 🙂

 2.   
  MetalGamer666's avatar

  OVERLOPERS!!!

  Nu ja, dat verklaart natuurlijk waarom er geen “only for Xbox360” op het doosje staat

 3.   
  danielvangent's avatar

  ik heb er geen problemen mee.
  als alle goeie xbox games naar de playstation gaan en anderzom.
  dan hoef ik geen 2 consoles te kopen

 4.   
  Cirdan's avatar

  daarom;)