(Update) Binnenkort waarschijnlijk uitbreidingspakket Battlefield 2142

Battlefield 2142 ligt nu een paar maandjes in de winkels en EA heeft ondertussen niet stilgezeten. De fan site Planet Battlefield heeft namelijk een webpagina op de officiële Battlefield 2142 site met informatie over een uitbreidingspakket genaamd Northern Strike gevonden. De pagina ging vlak daarna echter weer offline, maar niet voordat Planet Battlefield een screenshot had gemaakt. Het uitbreidingspakket bevat drie nieuwe maps in de sneeuw en tien nieuwe unlock mogelijkheden. Hiernaast zullen er ook twee nieuwe voertuigen beschikbaar zijn. De EU krijgt beschikking over de IFV Goliath, een groot schietend platform waar je gezondheid en ammunitie kunt krijgen en kan gebruikt worden voor dekking. De PAC krijgt daarentegen een klein en snel voertuig genaamd IFV Speeder. De website Computer And Videogames heeft EA om verdere uitleg en details gevraagd en kreeg als antwoord dat we morgenmiddag meer te horen zullen krijgen. Verwacht wordt dat de uitbreiding over een paar weken in de winkels zal liggen.

Update: EA heeft Northern Strike vandaag bevestigd en een eerste screenshots vrijgegeven. De uitgever meldt binnenkort met meer details en een trailer te komen.

In de 22e eeuw breekt een nieuwe ijstijd aan. Het ijs rukt op en beslaat het overgrote deel van het aardoppervlak. Er zijn oorlogen uitgebroken om de overgebleven gebieden en een aantal facties zullen hierom in de game strijden. Uiteraard zal Battlefield 2142 ook weer voornamelijk multiplayer zijn via internet, met grootschalige gevechten op nog grotere maps.
De game bevat uiteraard futuristische wapens en voertuigen. Zo zijn er bijvoorbeeld mechs waarin je plaats kunt nemen en jeeps die een beetje op de Warthog uit Halo: Combat Evolved lijken. Ook zijn er natuurlijk verschillende nieuwe vliegtuigen waarin je plaats kunt nemen. Daarnaast zijn er zwevende droids die spelers kunnen plaatsen. Als kers op de taart lopen er ook onzichtbaar geworden soldaten rond.

[SCREENSHOTS]

Battlefield 2142 ligt al een tijdje in de winkels voor de PC.

 1.   
  Ruudjee's avatar

  Ik wil de originele nog steeds 🙁

 2.   
  TotalPicnic's avatar

  ik kan de game op vollekr8 spelen en online heb ik meestal een latency van 11 of 13 en de servers hebben ookk latency van 16 maar online is hij gwoon veel trager fol doet ie het prima

 3.   
  Nirusu's avatar

  Hmmm melk

 4.   
  Raks's avatar

  dit is meer karnemelk

 5.   
  Firef0x's avatar

  ik ga ff wat huisjes melken

 6.   
  mastertje's avatar

  hoezo uitmelkerij?
  dit is nog maar de eerste uitbreiding van 2142.

 7.   
  Nirusu's avatar

  Net als bijna elk spel van EA krijgt het 10.000 uitbreidingen. Simskuchkutspelkuch.

 8.   
  mastertje's avatar

  ja maar d’r zitten al een paar te zeggen dat dit uitmelkerij is.
  terwijl dit nog mar de eerste is.
  okee de sims is gewoon te veel hoeveel zijn het er nou 20?

 9.   
  TheProf82's avatar

  Ja, maar elke EA-game krijgt weer een uitbreiding. En drie nieuwe maps? Bij normale developers is dat een PATCH, gratis welteverstaan.

 10.   
  Koen's avatar

  Dan koop je het toch niet? Ze verdienen er toch wel aan dus… waarom niet? Ik zou hetzelfde doen. Drink geen melk meer als je je zo ergert aan melkerij.

 11.   
  Nielskuhhveki's avatar

  Ze moeten gewoon patches maken niet moeilyk doen over 3 maps 8)

 12.   
  Gold_Thunder's avatar

  @ iedereen die melk in zijn post had staan: Melk Melk…

 13.   
  Chinook's avatar

  ze kunnen het beter in een patch doen 😉

 14.   
  Gold_Thunder's avatar

  @chinook: Natuurlijk doet EA dat niet, want dat brengt geen geld in het laadje…..Ik heb echt zo’n hekel aan EA!!! GRAAH!! 👿 😉

 15.   
  Bub’z's avatar

  als ik ea was, zou ik hetzelfde doen.

  Weet je, de mensen die bijv die maps maken: in bf2142 moet je grote EN bugvrije maps maken, daar gaat heel veel tijd in zitten.
  En je hebt mensen nodig die goed kunnen mappen. Vervolgens moet je ook nog de map compilen: dat kan soms meer dan 20 uur duren.

  Dan de wapens, je hebt mensen nodig die het skelet opzetten, daarna mensen die de kleurtjes doen + nog mensen die de anims doen.

  En die mensen doen het niet voor nix….