Wii als zoete broodjes over de toonbank

Natuurlijk wisten we eigenlijk al dat de Wii ongekend aan zou slaan bij gamers en niet-gamers. En natuurlijk konden wij daaruit afleiden dat de Wii goed zou verkopen. Vandaag zijn echter de eerste verkoopcijfers van Engeland bekend geworden, en schrik niet: in de eerste twaalf uur werden er maar liefst meer dan 50.000 Wii’s verkocht! Dat komt neer op 4200 Wii’s per uur, en meer dan 1 Wii per seconde. Elke seconde dus dikke kassa voor Nintendo, en dat nog maar in één land. Nintendo doet er alles aan om genoeg consoles aan te kunnen bieden vóór en tijdens de feestdagen. Zoals we al konden verwachten: Nintendo heeft bevestigd dat de Wii in elke leeftijdscategorie aanslaat. De Wii kost in Engeland 180 Pond, wat neerkomt op zo’n 260 euro. Het lijkt er dus stevig op dat de Wii het succes van de DS gaat herhalen.

  1.   
    mastertje's avatar

    het gaat lekker met nintendo :D.
    ga nou dus echt wel twijfelen of ik het ga kopen.
    het gaat toch vooral om de gameplay?

  2.   
    G-Man's avatar

    Ik zou niet direct gameplay zeggen. Dat apparaat heeft stijl, van top tot teen, in je linker en rechterhand. Ik zou niet zeggen dat de Wii om gameplay draait, maar de Wii draait om de Wii-Mote. Zonder Wii-Mote was de Wii maar een zielig apparaatje en vergelijkbaar met een SP-versie van de GBA. Nieuw, nét iets beter en in een mooier jasje. De Wii-Mote maakt dat apparaat helemaal next-gen en op de Gameplay wist ie me te verassen, maar zelfs toen hij uiteindelijk thuis stond. Ik heb een grondige hekel aan die kinderachtige Nintendo-spelletjes met de 3+rating, maar Wii-Sports vind ik momenteel de vetste game in huis 😛

  3.   
    Cirdan's avatar

    ik vind het einigste voordeel van de Wii dat je gewone tv’s kunt gebruiken;) want als je echt alles uit een game wilt halen zoals de PS3 en de X360 doen dan moet je een HD tv aanschaffen..en dat hoef je niet te doen bij de Wii maar ik hoef die Wii niet omdat de meeste games die daarop komen niet echt super zijn;)

  4.   
    Maddy's avatar

    Je kan wel zien ,dat de economie zich heeft hersteld 😀

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja viel wel te verwachten maar goed. ik neem zelf denk ik ook geen wii eerst kijken welke spellen er voor komen

  6.   
    N.Frufo's avatar

    Goed besluit Lid crimineeltj.

    Waar u naar kunt kijken Zie>

    -Spreekt de beeld mij aan.
    -Het geweld en de imorele is dat accepteerbaar.
    -Denk aan de Gamecube.(Wat was er leuk aan).

  7.   
    Diede's avatar

    0_o

    ’t Is inderdaad wel denken aan de gamecube, aangezien die console ook voor de fun is.

  8.   
    N.Frufo's avatar

    Juist Lid Diede.