THQ: het gaat wel goed met de game-industrie

Brian Farrell, bestuursvoorzitter van THQ, meent dat de beweringen van NPD over de game-industrie met een korreltje zout genomen moeten worden. Farrell is het niet eens met de conclusie van NPD dat het slecht gaat met de game-industrie.

Het Amerikaanse onderzoeksbedrijf zou enkele aspecten, zoals de opbrengsten van DLC, niet meegerekend hebben in de eindconclusie. Juist dat soort punten is volgens Farrell een van de redenen waarom het onderzoek niet volledig genoeg is. Een mening die enkel gebaseerd is op de bevindingen van NPD zou niet volledig genoeg zijn om een conclusie te mogen trekken, aldus Farrell.

“So let’s look at what NPD doesn’t do now — no DLC revenues, no MMO subscription revenues, doesn’t track iPad/iPhone revenues. And so, again, I’m not being critical of them, but it’s just a lot of investors or people who look at the industry and see the NPD box product sales are down. Where our point of view is more people are playing games than ever before. And we as an industry need to come up with a different way to look at the industry to capture all those revenue streams. Our Steam business is going through the roof, but that’s again not reported as part of NPD. So I think the industry is a lot healthier than just what NPD is reporting.”

 1.   
  limsma's avatar

  heeft hij wel gelijk in met DLC wordt behoorlijk wat geld opgehaal zeker als het echt goede dingen zijn zoals undead nightmare

 2.   
  Czone's avatar

  Dit onderzoek is sowieso alleen op retail verkopen, zelfs Steam wordt er niet in meegerekend. Dit onderzoeksbedrijf onderzoekt geloof ik ook alleen maar de verkopen in Amerika, maar dat kan ook een ander onderzoeksbedrijf zijn.

 3.   
  desxeon's avatar

  Het gaat dus niet slecht met de Game-industrie, kijk maar is naar Call of duty Black Ops.

 4.   
  jessin9731's avatar

  desxeon schreef, "Het gaat dus niet slecht met de Game-industrie, kijk maar is naar Call of duty Black Ops."

  en medal of honor en assassin’s creed…

 5.   
  MelissaS's avatar

  jessin9731″][quote=”desxeon schreef, "Het gaat dus niet slecht met de Game-industrie, kijk maar is naar Call of duty Black Ops."

  en medal of honor en assassin’s creed…
  [/quote]

  Heb in 3 uur tijd ook minstens 15 exemplaren van wow Cataclysm zien passeren bij de MM.
  Misschien is het net zo’n hoax als de klimaatverandering 😆

 6.   
  nanathan's avatar

  Hij heeft daar zeker een punt.

  DLC brengt enorm veel geld op.

 7.   
  cool ice's avatar

  k ben geen expert, maar volgens mij gaat het hartstikke goed met die game-industrie. als je ziet wat er allemaal uit komt, en die verkoopcijfers die af en toe voorbij komen, allemaal goede zaken. 🙂