Firmware update voor PS3-games nu al nodig

Nog voordat de console verkrijgbaar is, heeft Sony bekend gemaakt dat het nodig is om de PlayStation 3 te updaten naar firmware versie 1.02 om een aantal launch-games te kunnen spelen. Het betreft hier zeker niet de minsten, namelijk Madden NFL 07, Genji: Days of the Blade, Ridge Racer 7 en Resistance: Fall of Man.

De update zal gewoon op de discs zelf meegeleverd worden, waardoor je niet per se online hoeft te gaan om je PS3 van de nieuwe firmware te voorzien. Naar verwachting zal dit geen probleem meer zijn tijdens de Europese launch, aangezien de PS3 dan al over de juiste firmware zal beschikken.

  1.   
    Ruudjee's avatar

    Aah het wordt toch niet hetzelfde gezeik als met die PSP hè 😥 ?
    Steeds maar weer die firmware upgraden..

  2.   
    ChielB's avatar

    Denk dat dat wel losloopt, in elk geval geldt het alleen voor een aantal launch-games en die moeten wel vaker nog ‘bijgesteld’ worden. En het zit al op de disc, dus in die zin heb je er geen omkijken naar…

    En sowieso een stuk beter dan dat ze een paar weken na de launch pas problemen ineens gaan verhelpen.

  3.   
    kingofthegamers's avatar

    ligt het aan mij of heeft de xbox 360 half zoveel gezeik meegemaakt?? 😕

  4.   
    ChielB's avatar

    De 360 is natuurlijk alweer een tijdje onderweg, maar je hebt gelijk. Elke console heeft wel eens problemen, hoewel ‘probleem’ een groot woord is voor zo’n firmware update als dit.

    We hoeven er vast ook niet al te zwaar aan te tillen. Zolang alles op tijd bijgewerkt wordt en meegeleverd wordt op de disc lijkt er mij niks aan het handje. 8)

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    @ruudjehhh

    steeds weer er komt niet elke week een nieuwe. duurd wel weer een paar maanden steeds

    en je hoeft niet te upgraden ja of je wil internet met je psp

    maar elke console heeft het tegenwoordig 360 ook

  6.   
    Ruudjee's avatar

    Crimineeltj.. ik zeg steeds weer, wil ik dan gelijk zeggen elke week? Elke maand, is ook steeds weer :roll:.. zoek een leven ofzo, ga iemand anders irriteren

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    @ruudjehhh

    doe effe normaal moet je kijken hoe jij doet. ik zij alleen maar dat er niet zo vaak een update uit komt voor de psp dus het is helemaal geen gezeik. er komt bijna nooit een update uit en het downloaden en installeren is ook paar tellen werk

  8.   
    Fawaka-W's avatar

    k vind zoizo deze titel niet goed.
    ten eerst hij is regelrecht overgenomen van een andere site. niet eens een eigen titel bedacht.
    ten 2de hoezo NU al ? tis toch dood normaal dat er firmware updates worden uitgebracht op een console.
    ik heb liever een firmware update gelijk bij de launch dan mijn (net als de xbox360) console terug sturen naar de fabriek omdat hij kapot is)

    tis juist goed dat sony nu ook laat zien dat ook zij zich gaan verdiepen in firmwares dat ook zij de ps3 blijven onderhouden.

  9.   
    ChielB's avatar

    Hoezo zou de titel niet goed zijn van het bericht? Naar mijn weten is deze toch niet hetzelfde als op andere sites staat, althans…voor zover gecheckt. Er wordt hier dus echt NIETS regelrecht overgenomen, mocht je dat denken. Uiteraard zal je overeenkomsten hebben in woorden/woordkeuze van de titel, maar daar ontkom je toch echt niet aan. Zeker niet bij een onderwerp wat zo duidelijk bij naam genoemd moet worden…

    En verder ‘nu al’ omdat de console nog niet eens te koop is. Natuurlijk is het uitbrengen van firmware updates een normale en vooral goede zaak, maar als je dat al voor het uitbrengen van de console doet, dan lijkt me ‘nu al’ toch wel op z’n plaats.

  10.   
    Copyc@t's avatar

    vele vergeten dat heel veel ps3 al klaar staan voor verscheept te worden of al onderweg zijn, te laat dus voor een firmware update. dat deze nu op de disc meegeleverd wordt is geen probleem en juist goed…niet zeiken.