De E3 leeft voort in de nieuwe Game Pro Expo

Sinds bekend werd dat de Electronic Entertainment Expo (E3) er mee zou gaan stoppen, hebben velen zich afgevraagd wie de stap zou wagen om de E3 te gaan vervangen. De ingekrompen versie van de E3, waar we vorige maand al een bericht van hadden, was voor de mensen van de International Data Group (IDG) het teken om met iets beters te komen. Ze hebben een memo gestuurd naar leden van de LA Convention and Visitors Bureau, waarin ze hun plannen uitleggen voor een nieuwe game convention.

Onder de naam Game Pro Expo zal de show straks van 18 tot 20 oktober 2007 gehouden worden in het voormalige E3-onderkomen, het LA Convention Center. In de verstuurde memo wordt de leden opgedragen om een planning te gaan making alsof het de oude E3 zou zijn, waarbij de organisatoren proberen de E3 te evenaren wat betreft grootte, mediabereik en impact op de economie van Los Angeles. De Game Pro Expo zal ook voor de gewone consument toegankelijk zijn en de bekende, grote shows en persconferenties hebben.

Een voorzitter van het LA Convention Center wilde het nieuws nog niet bevestigen, maar gaf wel aan dat het wegvallen van de E3 een groot gemis is voor zowel het Convention Center als ook de hotels en de stad zelf. De kans is dus groot dat er volgend jaar weer veel games, feesten en booth babes in Los Angeles te vinden zullen zijn.

  1.   
    Diede's avatar

    Ook voor de normale gamers dus. Lijkt me geen strak plan, aangezien het dan in een mum van tijd uitverkocht is en het uberdruk wordt ;).

  2.   
    Mick.W's avatar

    inplaats van de E3 komt dus GPE (E3 klinkt beter 😛 )

  3.   
    ChielB's avatar

    Ach, als we op kosten van de zaak eens die LA-booth babes mogen tjekken doe ik er niet zo moeilijk over… 😛

  4.   
    the_supremacy's avatar

    züpergeil 8)

  5.   
    Cirdan's avatar

    wat is er geil aan Game Pro Expo? zoek een leven jonge 🙄

  6.   
    Baklap's avatar

    Of je zoekt de Duitse benaming er achter.

    In ieder geval, het leek me niet erg waarschijnlijk dat de E3 gewoon over en uit verleden tijd was dus dit is een waarschijnlijke oplossing.

  7.   
    ChielB's avatar

    De organisatie achter de E3 is er mee gestopt zoals het voorheen was en gaat dus op kleine schaal verder (alleen voor pers enzo). Alleen een paar mensen die voorheen meehielpen aan de E3 zijn nu dus met dit alternatief bezig…. hebben de journalisten ook weer wat om voor te sparen. 😛

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    yess eindelijk weer een goeie ouwe E3 😀