Japan massaal aan de Pokémon op de Nintendo DS

Afgelopen 29 september verscheen Pokémon Diamond en Pokémon Pearl op de Nintendo DS in het land van de Rijzende Zon, Japan. Zoals we weten worden ze daar helemaal leip van diertjes verzamelen en ze in een bal stoppen, maar stiekem is de verwachting dat dit hier niet anders zal zijn. Binnen vier dagen na de lancering zijn de twee games namelijk 1.575.266 keer over de toonbank gegaan, meer dan anderhalf miljoen keer dus!

Opvallend was dat de twee versies elkaar toch behoorlijk ontliepen. Pokémon Diamond kon rekenen 813.237 verkochte exemplaren terwijl Pokémon Pearl 762.029 aan de man is gebracht. Net zoals alle andere Pokémon-games verschillen deze twee spellen niet veel van elkaar. Het enige onderscheid zit hem in de Pokémon die gevangen kunnen worden, om ze allemaal te vangen zul je met iemand met de andere versie moeten ruilen.

Na aanleiding van deze cijfers schoten ook de verkopen van de Nintendo DS in Japan gigantisch omhoog. Binnen één week tijd ging de handheld namelijk meer dan 500.000 keer over de toonbank, terwijl de wekelijkse verkopen van de DS normaliter rond de 100.000 liggen. Ter vergelijking: de PSP heeft wekelijks een gemiddelde afzet van 25.000 handhelds in Japan. Nintendo heeft al voorspelt dat Pokémon Diamond en Pokémon Pearl de best verkochte Nintendo DS-games tot nu toe zullen worden. New Super Mario Bros., Animal Crossing: Wild World, Brain Training 1 & 2 en Mario Kart DS zitten ieder al dik aan de drie miljoen verkochte spellen, maar de voorspelling is dat de Pokémon-games hier ruimschoots overheen zullen gaan. Daarnaast zijn Pokémon Diamond en Pokémon Pearl de best verkochte Pokémon-games binnen de eerste vier dagen ooit.

 1.   
  Nirusu's avatar

  Waarom zie ik overal �? (Bij mij is dit een blokje met een vraagteken erin)

 2.   
  Diede's avatar

  Ik heb nergens last van. (Firefox)

 3.   
  Rhemme's avatar

  Heb je het bij andere nieuwsberichten ook? Dit nieuwsbericht bevat alleen ASCII-tekens, dus geen Japanse letters o.i.d.

 4.   
  Godafoss's avatar

  JAHOE!!!! Nu moet hij nog in Europa uitkomen, en als ze er zijn, ga ik Pokémon Pearl kopen 😀

 5.   
  MaxrinAss's avatar

  ik kan niet wachten 🙂