Resident Evil 5 zal niet Xbox 360-exclusief zijn, ook voor de PS3

Er waren nogal wat gamers die schrokken van de geruchten die de afgelopen uren de ronde deden. Boze tongen uit Japan beweerden namelijk dat Microsoft met de grote zak met geld zou hebben gezwaaid zodat Resident Evil 5 een Xbox 360-exclusive zou worden. Maar een vertegenwoordiger van Capcom heeft dit nu alweer zelf ontkracht.

  “Resident Evil 5 will release on PS3 and Xbox 360 as announced. There a no plans for an exclusive with the game”

Daarnaast kon men nog toevoegen dat het ontwikkelstadium van Resident Evil 5 nog echt in het prille begin is. Een release kunnen we dan ook niet eerder dan eind 2007 verwachten, voor Japan.

Resident Evil 5 zal de serie naar het volgende niveau tillen, de volgende generatie consoles. Capcom evolueert Resident Evil 4 verder door, die ook al een stuk anders was dan zijn voorgangers. De game zal dus weer een third-person actie/horrorgame zijn. Ditmaal speelt de game zich niet in Spanje af, maar in een bloedhete, tropische Afrikaanse stad. Ditmaal heb je Chris onder de knoppen, ook al een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Waartegen nu gevochten zal moeten worden is niet zeker, maar de warmte is je grootste vijand. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken.

Resident Evil 5 zal niet eerder van eind 2007 verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  G-Man's avatar

  Dit valt me tegen, maar er is niets aan te doen. Resident Evil 5 lijkt me wel echt een killergame, letterlijk en figuurlijk, dus daar mag iedereen wel wat van meeproeven.

 2.   
  Paolo's avatar

  Toch weer goed nieuws voor Sony, volgens mij staat Sony er best goed voor, in ieder geval qua games maar dat mag ook wel.