TGS: Gran Turismo HD bijna gratis in je PS3?

Sony gaat volgens de Japanse game site Japan’s Impress Watch Gran Turismo HD bijna gratis weggeven. De site meldt dat Ken Kutaragi dit gezegd heeft in een interview met de Japanse pers. Gran Turismo HD is te koop bij de launch van de PlayStation 3 in Japan op 11 november en hij zal voor de inkoopprijs van de gamedisc en de handleiding van de game te koop zijn, een paar euro dus. Dit zou geweldig nieuws zijn voor de Gran Turismo fans. En als je toch al van plan was een PlayStation 3 te gaan kopen, is Gran Turismo HD natuurlijk een mooie toevoeging aan je gamescollectie. Natuurlijk weten we nog niet of de game alleen in Japan zo goedkoop zal zijn of dat hij ook in de rest van de wereld bijna gratis wordt.

Gran Turismo HD is de zesde racegame in deze superrealistische raceserie voor de PlayStation. Dit keer zal de game nog mooier, groter en gedetailleerder zijn dan Gran Turismo 4. Ten eerste zijn er meer dan 500 echt bestaande auto’s te berijden op meer dan 100 verschillende banen, verdeeld over racecircuits, stratencircuits en rallystages. De graphics zijn van geweldig hoge kwaliteit en de replays hebben gewoon fotorealistische kwaliteit. De physics en het realisme zijn dit keer ongekend, de tuningmogelijkheden zijn eindeloos en het is weer ouderwets moeilijk. Verder is Gran Turismo HD vrijwel gelijk aan Gran Turismo 4, maar de game biedt ook ondersteuning voor 1080p HDTV’s. Gran Turismo HD twee modes bevatten: Classic en Premium. De classic mode is vooral voor online raceplezier, terwijl de Premium mode zich meer concentreert op offline play.

Gran Turismo HD zal met de launch van de PlayStation 3, dus voor ons in maart 2007, gaan verschijnen.

  1.   
    Ruudjee's avatar

    Aah kijk das dan wel weer heeeel mooi 😀

  2.   
    Paolo's avatar

    Zou natuurlijk super zijn als het ook in Europa het geval is en als het uberhaupt klopt wat de Japanse pers beweert. 8)

  3.   
    Narcist's avatar

    Het spel wordt gratis, maar dan heb je ook echt niks. Dan moet je nog geld uitgeven om tracks en auto’s te kopen…

    http://tweakers.net/nieuws/44514/Gran-Turismo-voor-PS3-wordt-per-level-verkocht.html

  4.   
    ChielB's avatar

    Inderdaad, het wordt een vrij kale game waarbij je tegen een pittige vergoeding wagens en tracks kunt unlocken.
    Als je een beetje wagenpark en circuits wilt hebben, ben je dus alsnog snel zo’n 25-30 euri kwijt waarschijnlijk…. 🙄

  5.   
    Design's avatar

    Jah lol… en dat zeggen ze er dan weer niet bij… 🙄

  6.   
    Paolo's avatar

    Ahh toch jammer maar het was wel te verwachten, aan de andere kant 25-30 euro is toch minder dan de volle prijs.

  7.   
    Design's avatar

    Jah ok, maar ik heb dan toch liever een volledige game, dan 1 die je zo in stukjes moet kopen. Is mij allemaal te verwarrend dan…

  8.   
    ChielB's avatar

    Als je zo’n 0,50 tot 1 euro per auto moet neertikken en dan ook nog eens 1 a 2 euri per circuit, dan loopt de prijs wel hard op.
    (die 25-30 was ook een vrij voorzichtige schatting)

    Zeker als je ziet hoe vol de recente racegames zijn, is het toch jammer om zo’n systeem in te bouwen. Een paar unlockable items lijken me prima, maar echt vrijwel de hele basis van een game moeten downen….neu….

  9.   
    mazdaman's avatar

    Bij Classic zitten gewoon 750 auto’s en 51 banen. Bij Premuim zitten 30 auto’s en 2 banen. De rest moet je kopen. Maar dat is ook wel logisch als je nagaat dat voor Premium het gemiddeled 6 maanden kost om één auto te maken. Op deze manier kunnen ze gewoon na launch lekker door gaan met auto’maken. 🙂

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    ach ik had hem er toch niet bij genomen.ik houd niet van zulke race games

  11.   
    Copyc@t's avatar

    Jammer bovenstaande posters zo is het niet Tweakers zit helemaal fout, maar dat is niet aan hun te wijten.

    Het hele geval een berg van misverstanden geweest en de schuldige is het Japanse Nikkei geweest, die maar de helft hadden verteld. en dat is door alle sites wereldwijd overgenomen.

    Gamespot vond het een raar verhaal en heeft nu gevraagd hoe de vork nu aan de steel zit. Hier krijg je alles duidelijk uitgelegd en nog wat nieuwtjes;

    * Gran Turismo HD komt eind dit jaar uit in Japan en volgend jaar ergens in 2007 in Europa. Gran Turismo 5 staat in de planning voor 2008.

    * Polyphony Digital gebruikt GT HD als leerschool, de bevindingen van de gamers worden verwerkt in GT 5.

    * De online mode in Gran Turismo HD zal gebaseerd zijn op de GT4 Online bèta, de online mode in GT HD zal alle vier de spelmodes uit GT4 Online bèta (Quick Race/Tuned Race/Private Race/Time Attack) bevatten maar er zullen ook nieuwe spelmodes worden toegevoegd.. Naast racen, zullen er car clubs gemaakt kunnen worden waar gamers onder elkaar virtuele automodellen met elkaar kunnen uitwisselen. En er worden ook leaderboards bijgewerkt. De online functie van GT HD wordt wereldwijd gelijktijdig gerealesed.

    * Er is inderdaad een schade model in GT HD aanwezig in Gran Turismo HD. Het is wel zo dat raceauto’s meer schade op kunnen lopen als productieauto’s, hiervoor geven autofabrikanten nog altijd geen toestemming, om productie wagens in de prak te rijden.

    * Ja het is echt zo Ferrari zit in GT HD er zullen meerdere modellen zijn de Ferrari 599GB ’06 is al zeker.

    * Er zullen duizenden upgrades, updates en andere items beschikbaar komen via het PNP netwerk. Ook zal Polyphony regelmatig upgrades van de AI beschikbaar stellen, zodat de uitdaging blijft en naarmate de AI van de tegenstander beter wordt hoe pittiger je races zullen zijn.

    Er komen 2 discs.

    De eerste is;

    Gran Turismo HD: Premium Dit kun je zien als GT 5 prologue. De “game bevat 2 tracks en 30 wagens. Graphics zal deze beter zijn als de Classic versie en het publiek is volledig in 3d.

    De tweede is;

    Gran Turismo HD: Classic

    Hier zat het misverstand. Deze game is geen leeg omhulsel, nee verre van dat.
    Gran Turismo HD: Classic is Gran Turismo 4 in High Definition. KLAAR
    In de game zijn alle 770 auto’s en 50 tracks beschikbaar..

    Mocht je het niet lukken features te unlocken of heb je geen zin om zolang te spelen voordat je een bepaalde auto hebt, kun je deze zelf kopen via internet, het zelfde geld voor circuits, maar het moet niet De keuze is aan jou.

    De prijzen kloppen wel. De prijs zal ongeveer € 0.43 – € 0.85 zijn voor een auto, en € 1.71 – € 4.26 voor een track. Dit is echter optioneel, want alle auto’s en tracks die je kunt kopen zijn in de game zelf gewoon aanwezig. Wel zal Polyphony Digital later nieuwe tracks en auto’s via het internet aanbieden.