Xbox 360-versie FIFA 07 een stapje terug in plaats van next-gen

FIFA 07 ligt over een anderhalve week in de winkel, en nu al is er slecht nieuws over deze game. Voor de PC, de huidige generatie consoles en de handhelds is er geen vuiltje aan de lucht, maar de Xbox 360-versie moet het heel zwaar ontgelden. Bij EA Sports had men blijkbaar niet meer genoeg tijd om alle competities en stadions in deze next-generation versie te proppen, waardoor dit aantal drastisch, maar dan ook drastisch is verminderd.

Een sterk punt van de FIFA-games waren altijd de licenties. We hebben niet vaak een FIFA-game gezien waarin een clubnaam, spelersnaam of een ander detail niet klopte en dat is te danken aan de vele miljoenen euro’s die Electronic Arts elk jaar weer op tafel legt voor alle officeuze licenties. De Xbox 360-versie zal echter niet eens de helft van al deze dingen bevatten. Zo kennen de FIFA 07-uitvoeringen voor de PC, PS2, Xbox, GameCube, PSP, en Nintendo DS maarliefst vijfentwintig competities, de Xbox 360 moet het er met zeven doen. Onder andere de Nederlandse en de Belgische Eredivisie is uit de game geschrapt. Daarnaast is de Italiaanse Serie B geheel leeg, op een oude dame genaamd ‘Juventus’ na. Tegen wie moeten ze dan spelen? Daarnaast zouden er maarliefst 47 echtbestaande voetbalstadions in het spel zitten, maar door het grote aantal competities dat afvalt kunnen we dit getal meer dan halveren tot 21.
Het ‘goede’ nieuws is dat al deze missers binnenkort te downloaden zullen zijn via de Xbox Live Marketplace. Maar of daar geld voor neergelegd moet worden? Het is heel waarschijnlijk. Way to go, EA!

Dankzij de nieuwe geavanceerde kunstmatige intelligentie nemen je spelers realistische beslissingen, zoeken ze de ruimte op en passen ze levensecht. De gameplay-engine is ingrijpend vernieuwd. Je moet nu een realistische tactiek toepassen, realistische beslissingen nemen en als een echte speler denken om wedstrijden te winnen. Verder is er een compleet nieuwe physics engine aangemaakt voor de bal. Deze zal niet meer ‘aan je voet plakken’ zoals in vorige delen het geval was, maar je zult echt goede passes moeten geven en een goede balbehandeling moeten hebben, anders stuitert de bal zo van je voet af. Elke fout die je maakt zal ook echt j贸uw fout zijn. Elke goede actie die je maakt is ook echt j贸uw verdienste.

FIFA 07 zal op 29 september uitkomen voor de PC, PS2, Xbox, Xbox 360, GameCube, PSP, en Nintendo DS.

 1.   
  Rhemme's avatar

  Drie hoeraatjes voor de geldwolf!

 2.   
  Tha Destiny's avatar

  tssssss
  hoezoe slechte planning van EA?
  als je in tijdnood komt stel je het spel uit in plaats van dat je de helf er uit haalt 馃槙

  best lullig voor de xbox360 beziters

 3.   
  Mechanic Soldier's avatar

  Was van plan om hem te kopen maar nu ga ik tog twijfele 馃檨

 4.   
  Design's avatar

  Echt lullig voor diegenen die hem voor de Xbox360 willen hebben. Het is nu ook echt dom van EA om het spel niet uit te stellen, maar gewoon onvolledig uit te brengen. Ik durf wedden dat het spel meer zal verkopen op de Xbox360 als ze hem uitstellen en alles erin zetten, dan dat ze hem nu op de markt brengen en dat de helft gedownload moet worden tegen betaling… 馃槙

 5.   
  Paolo's avatar

  Ja inderdaad, er zijn genoeg Xbox 360 bezitters die deze game wouden kopen, slechte timing van EA had ik niet verwacht.

 6.   
  ChielB's avatar

  Het is maar de vraag of het echt aan tijdsplanning ligt. De Xbox 360 krijgt wel de meest vernieuwde en speciale FIFA engine, terwijl de andere platformen het met een iets minder rigoureuze engine moeten stellen.
  Het is een beetje afwegen wat je wilt, maar hoe dan ook blijft het wel erg karig voor de 360. Alhoewel, als je het spel online speelt, dan heb je toch aan 1 team naar keuze genoeg. 8)

 7.   
  Rhemme's avatar

  Jammer dan dat net mijn team naar keuze, AZ, er weer niet inzit.

 8.   
  Bub’z's avatar

  eej, en waarschijnlijk kan je nog andere competities en andere stuf downloaden van marketplace toch? wel hopen dat dat dan wel gratis is 馃槈

 9.   
  Ruudjee's avatar

  Een hele competitie downloaden, jezus.. das n flinke download 馃榾

 10.   
  Rhemme's avatar

  Nou, dat valt wel mee. Ik denk dat je alleen wat statistieken zult downloaden, want meer dan dat is het immers niet.

 11.   
  Copyc@t's avatar

  Uitspraak van Microsoft “whe own football” 馃槷

  Maak daar maar van : Whe own football….well halve of it.” 馃槈

 12.   
  Ruudjee's avatar

  Moeilijk he, Engels 馃檮 ?

 13.   
  Diede's avatar

  Moeilijk h猫, accepteren dat niet iedereen zo briljant is als jij.
  Beetje respect voor elkaar h猫 馃槈