PS3 moeilijk te krijgen in Noord Amerika: PSP en PS2 verkopen nu veel beter

Er waren in Canada en de Verenigde Staten weinig Playstation 3’s te koop bij de launch, dat is op zich geen nieuws. Maar door dit tekort gaan de verkopen van de PSP en Playstation 2 ineens veel beter.

Zeker nu het nieuws zich verspreid over een zéér kleine voorraad Playstation 3’s vliegen de andere consoles de winkels uit. De Playstation 2 doet het ineens 115 procent beter bijvoorbeeld. De PSP gaat nog veel harder, deze handheld verkoopt nu 280 procent meer. Niet helemaal verwonderlijk nu Thanksgiving daar voor de deur staat, maar toch minstens opvallend. Ook de spellen gaan beter deze periode. De verkoop van PS2 titels gingen met 120 procent omhoog, de PSP titels gingen 168 procent harder de deur uit.

Hoeveel Playstation 3’s er nu exact zijn verkocht is geheel duidelijk, maar er komen deze week nieuwe consoles bij voor de verkoop. Er wordt een constante stroom per vliegtuig aangevoerd om mensen te voorzien van een PS3 voor het einde van het jaar. Sony verwacht er dan een miljoen verkocht te hebben.

 1.   
  Mandamo's avatar

  Bij thanksgiving wordt er toch niet aan cadeautjes gedaan?

 2.   
  G-Man's avatar

  De gemiddelde Amerikaan in Californië rijdt rond in een Hummer, Corvette of Ford Mustang GT. Het zou me dus niets verbazen als Amerika van elke maand een cadeautjesmaand maakt.

 3.   
  kingofthegamers's avatar

  g-man ooit in amerika geweest?? daar rijden ze nog rond met de oude fiat panda (de goedkoopste bak die er is) 😀

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  zo dat zijn aardig wat ps2’s en psp’s

 5.   
  Design's avatar

  @ G-man
  California is dan ook ‘de’ Amerikaanse staat bij uitstek waar alle rijkelui wonen en dus inderdaad met Hummers en Corvette’s rondrijden. Ga eens wat meer het binnenland in, daar zal het niet elke maand cadeaumaand zijn.

 6.   
  Cirdan's avatar

  G-man : je hoorde al wat de anderen zijn;) er zijn meer arme dan rijke amerikanen 🙄

  maar bij thanksgiving komen wel kado’s te pas hoor;) net als bij ons met sinterklaas 🙄